Subašić, nova Hajdukova "jedinica": Dalmatinac sam, ovo je moj dom!

DOSADAŠNJI Zadrov golman i mladi reprezentativac Danijel Subašić, koji slovi kao najveći golmanski potencijal u državi, potpisao je za Hajduk.

Subašićev prelazak na Poljud je ustvari jednogodišnja posudba s opcijom produljenja na još tri godine, a osim njega još bi jedan perspektivni Zadranin, Marin Tomasov, trebao potpisati za Hajduk.

Subašićevim dolaskom i najavom selidbe Tomasova na Poljud, počinje idila na relaciji Stanovi - Poljud

"Ovim potpisom ugovora otvaramo i novu stranicu suradnje s NK Zadar, za koju se nadamo da će biti na obostrano zadovoljstvo", radosno je objavio direktor Hajduka Fredi Fiorentini. "Ugovor je na godinu dana plus tri, a poanta cijelog ovog posla je suradnja Zadra i Hajduka."

Subašić je svečano predstavljen novinarima u Bijelom salonu, a Hajdukovog prvog kapitalca ovog prijelaznog roka su pokazali direktor Fredi Fiorentini, novi prvi čovjek struke Iko Buljan i još jedno pojačanje Hajdukove logistike, glasnogovornik Davor Pavić. Naravno, događaj je uveličao i neizostavni Reno Sinovčić, capo Subašićevog dosadašnjeg kluba.

Buljan: "Dobili smo pravog vratara i pravog čovjeka na tako važnoj poziciji"

Prvi čovjek struke na Poljudu je kratko i jasno rekao kako mnogo očekuje od novog pojačanja: "Dobili smo pravog vratara i pravog čovjeka na tako važnoj poziciji."

Glasnogovrnik Pavić je na svojoj i Subašićevoj inauguraciji odmah zauzeo čvrst stav: "O uvjetima kluba nećemo pričati, to smatramo poslovnom tajnom".

Također, novom treneru Goranu Vučeviću se na prozivci za pripreme prije dva dana pojavilo tek 17 igrača, a Hajduk je tanki igrački kadar odlučio pojačati na poziciji gdje ima najviše opcija, jer za jedinicu Bilih konkuriraju veteran Vladimir Balić i mladi Vjekoslav Tomić i Miro Varvodić.

"Da ne mislim braniti ne bi dolazio u Hajduk"

Subašića konkurencija ne brine i odmah je to jasno poručio, kad je konačno dobio priliku predstaviti se: "Da ne mislim braniti, ne bih dolazio u Hajduk".

"Izabrao sam Hajduk između mnogo ponuda"

"Drago mi je što sam tu i da ćemo uspješno broditi kroz novu sezonu. Stiglo je dosta ponuda, ali sam htio u Hajduk još prije dvije godine. Zadovoljan sam svim uvjetima".

Odgovarajući na pitanje što je prevagnulo da dođe u Hajduk, novi Hajdukov vratar je rekao: "Još prije dvije godine sam govorio da sam Dalmatinac i da bih volio doći braniti u Hajduk. Bilo je ponuda od svugdje, ali odlučio sam doći tu i nadam se kako je to pravi potez".

Nadam se ravnopravnoj borbi s Dinamom"

"Prošla je sezona  za mene u Zadru bila uspješna, a za sljedeću u Hajduku se nadam da ćemo se ravnopravno boriti s Dinamom da nam ne pobjegne toliko bodova kao prošle sezone", iznio je očekivanja za novu natjecateljsku sezonu u u novom dresu.

"Nadam se kako će se Tomasov pridužiti Buljatu i meni"

Mladi vratar je izrazio nadu da zadarska kolonija na Poljudu neće brojati samo dva člana, odnosno kako će se njemu i Jurici Buljatu pridružiti i najtraženiji mladi veznjak HNL-a Marin Tomasov, čiji bi dolazak sigurno bio u sklopu "nove stranice u suradnji dva kluba".

Z.A.
Foto: Veljko Grbeša

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara