Sudački ekspert: Sudac u finalu SP-a nije vidio Perišićevu ruku za penal

Sudački ekspert: Sudac u finalu SP-a nije vidio Perišićevu ruku za penal
Foto: Index

PROSLAVLJENI engleski sudac David Elleray gostovao je u akademiji HNS-a koji je predstavio budući VAR u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Elleray je danas tehnički direktor IFAB-a, neovisnog regulatornog tijela koje brine o pravilima nogometne igre i sucima i novinarima je objašnjavao detalje oko korištenja videotehnologije. Osvrnuo se na brojne situacije iz nogometa u zadnjih godinu dana pa tako i na Svjetsko prvenstvo na kojem je Hrvatska izgubila u finalu od Francuske.

Podsjetimo, Francuzi su poveli autogolom Mandžukića u 18. minuti, a Perišić je u 28. izjednačio na 1:1. No Francuska je u 38. minuti opet povela iz dvojbenog kaznenog udarca, čim je prelomila utakmicu i na kraju slavila s uvjerljivih 4:2.

Perišićevo igranje rukom koje je rezultirao kaznenim udarcem i danas je tema među hrvatskim navijačima. Pogba je ubacio iz kornera, Matuidi je promašio loptu glavom, a Perišić ju je nehotice rukom spustio u novi korner. Argentinski sudac Nestor Pitana je nakon konzultacije VAR-a dosudio penal.

"Pitana je inače dosta teatralan sudac i jasnim gestikulacijama objašnjava svoje odluke. Pogledajte, kod ove situacije ruke su mu spuštene, on uopće nije vidio Perišićevo igranje rukom i nije imao namjeru dosuditi penal. On nije donio odluku i zato nije napravio grešku. No iz VAR sobe mu je sugerirano da pogleda snimku i tek tada je odlučio pokazati na bijelu točku", objasnio je Elleray.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara