Sudski policajci pušteni na slobodu, ubijeni navijač Puljić policiji poznat po kaznenim djelima

Tekst: J.C.
Foto: Dado Ruvić / Cropix

OSAM sudskih policajaca koji su pritvoreni pod sumnjom da su dopustili bijeg Olivera Knezovića, osumnjičenog za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića u Široko Brijegu, danas su pušteni na slobodu. Tu informaciju je na izvanrednoj sjednici županijske skupštine potvrdila tužiteljica Zapadnohercegovačke županije Vesna Ćavar.

> Bjegunac Knezović ipak nije ubio Vedrana Puljića?

Agencija Fena prenosi izjavu predsjednika Općinskog suda u Širokom Brijegu Franje Ravlije koji je rekao da tužiteljica očigledno nije išla s prijedlogom za određivanje mjere pritvora nego je tražila mjeru zabrana napuštanja boravišta bez odobrenja Suda i oduzimanje isprava osumnjičenicima. Ravlija tvrdi kako tužiteljica nije konkretizirala razloge koji bi ukazivali da postoji opravdana bojazan da bi osumnjičenici mogli pobjeći u Hrvatsku samo zato što su i oni hrvatski državljani.

Pripadnici Hordi zla nisu mogli biti zadržani dulje od 24 sata

Tužiteljica je danas obrazložila i odluku da se iz pritvora puste privedeni pripadnici Hordi zla. Objasnila je kako navijače nisu zakonski mogli držati u pritvoru dulje do 24 sata, te odbacila špekulacije kako su navijači pušteni iz pritvora pod pritiskom potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe. "Poštivala sam zakon, a ne gospodina Kebu kojeg i ne poznam", kazala je tužiteljica Ćavar.

Tužiteljica je rekla kako je neposredno nakon nereda u Širokom Brijegu bila ispred stadiona Pecara i vidjela da su učinjena teška kaznena djela. Također je osobno nazočila obdukciji Vedrana Puljića, a izdala je i naloge za više različitih vještačenja, te je tražila izuzimanje videozapisa.

Ubijeni Puljić policiji poznat kao višestruki počinitelj kaznenih djela

Ravnatelj županijske policije Zoran Galić na skupštini u Širokom Brijegu ponovio je kako su nerede izazvali gostujući navijači, koji su po dolasku u Široki Brijeg krenuli u demoliranje imovine i napad na građane. Domaći navijači, prema Galićevim tvrdnjama koje prenosi portal Pincom.info, nisu sudjelovali u sukobu jer su bili na stadionu NK Širokog Brijega gdje ih je osiguravala policija.

Galić tvrdi da se sukob na ulicama odvijao između policije i navijača Sarajeva, a umiješali su se i građani Širokog Brijega koji su, kaže ravnatelj policije, štitili svoju imovinu. Galić je također naveo kako je pokojni Puljić već ranije registriran kao višestruki prijestupnik teških kaznenih djela. "Nije moja stvar što od nastradalog mladića sada prave heroja", poentirao je Galić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara