hrvatska reprezentacija

Šuker je danas ponosan na turnir u Dohi. Ovako je lupetao prije dva mjeseca

Šuker je danas ponosan na turnir u Dohi. Ovako je lupetao prije dva mjeseca
Foto: I. Kralj / Pixsell

DAVOR ŠUKER, fiktivni predsjednik HNS-a koji na čelnoj poziciji hrvatskog nogometa figurira tek kao otpadak bjegunca Zdravka Mamića, 19. prosinca prošle godine na presici poslije redovne Skupštine HNS-a izjavio je da reprezentacija Hrvatske neće igrati na prijateljskom turniru u Kataru uoči Europskog prvenstva. Tom prilikom Šuker se bahatio pred novinarima i otvorio press konferenciju riječima:

"Evo ekskluzive da ne morate moljakati po Savezu. Hrvatska će igrati protiv Francuske na St. Dennisu. Ovo je u Dohi propalo, neće biti turneje u Kataru."

Ni dva mjeseca kasnije doznajemo da će se turnir u Kataru održati, dok pripremna utakmica s Francuzima još nije službeno dogovorena. 

Je li došlo do promjene ili Šuker lupeta bez pokrića? Točne su obje varijante. 

Veliku želju da Hrvatska prije Eura odradi jake pripremne utakmice imao je Zlatko Dalić. Izbornik je to potvrdio i danas kad je službeno ta vijest i objavljena: "Poznata je moja želja da Hrvatska prije velikog natjecanja igra jake prijateljske utakmice da vidimo gdje smo i na čemu trebamo raditi pa sam jako zadovoljan što je potvrđen nastup Hrvatske na ovako snažnom turniru", rekao je Dalić 

Transparentan rad Saveza za Šukera je "bacanje mrvica pred medije"

Bila je to mala pobjeda Zlatka Dalića protiv Šukera koji, pokazuje se, ostaje i bez ono malo ovlasti koje ima na poziciji na kojoj se nalazi. Nije tajna da se Dalić i Šuker nisu slagali po pitanju pripremnih utakmica uoči Eura te da je izbornik inzistirao na jakom turniru. Poznato je i da Šuker ima problema s većinom u Izvršnom odboru koji mu je u potpunosti ukinuo ovlasti da samostalno potpisuje skupe poslove. Organizacija turnira u Dohi je znak da Šuker više samostalno ne radi ni jedino što ga u hrvatskom nogometu istinski zanima - dogovaranje unosnih prijateljskih ogleda. 

"Ponosan sam što smo uspjeli postići dogovor o sudjelovanju Hrvatske na ovako prestižnom turniru. Sa sportske strane, osigurali smo izborniku Daliću i reprezentaciji vrhunske protivnike što je bila želja stručnog stožera, a s druge strane, ispregovarali smo značajna financijska sredstva koja će moći biti uložena u daljnji razvoj hrvatskog nogometa", izjavio je o katarskom turniru fiktivni predsjednik HNS-a. 

Prije dva mjeseca se turniru u Dohi praktički rugao

Podsjetimo, prije samo dva mjeseca se tom projektu praktički rugao na press konferenciji.  Šuker se ponašao kao da je transparentna objava podataka o radu Saveza "bacanje mrvica pred medije", kako se izrazio.

Medijima je, između ostalog, priopćio kako je on ključna i odgovorna osoba koja dogovara prijateljske utakmice reprezentacije. Čini se kako ipak nije.

Što će biti s prijateljskom protiv Francuske? 

Drugo pitanje koje se nameće je što će biti s prijateljskom utakmicom protiv Francuske i reprizom finala SP-a iz 2018. godine. Šuker je u prosincu prošle godine novinarima "bacio poslasticu da ne moraju dalje moljakati po Savezu" rekavši da će Hrvatska utakmicu odigrati protiv Francuza u lipnju ove godine.

"Pred Euro nas čeka poslastica. Igrat ćemo jednu utakmicu u Osijeku, a jednu protiv Francuske na St. Dennisu. Termini su 1. lipnja i 8. lipnja. Ovo u Dohi je propalo, neće biti turneje u Kataru", objavio je tada Šuker.

Međutim, potvrda nije stigla do danas. Index doznaje da se na dogovoru te prijateljske utakmice radi, a potpuno je legitimno, s obzirom na obrat u svezi s turnirom u Dohi, pitati se hoće li do obrata doći i u tim pregovorima.

Hrvatska zasad, izuzev Dohe, ima potvrđenu jednu prijateljsku utakmicu, 1. lipnja u Gradski vrt stiže Turska. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara