Šuker tepa Englezima: Sretni ste jer imate Capella

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NA STRANICAMA engleskog Telegrapha gostovao je Davor Šuker, nekadašnji sjajni hrvatski nogometaš, kojeg su novinari tog dnevnika nazvali najboljim strijelcem u Hrvata ikada.

Povod Šukerovog gostovanja je naredna utakmica Engleske i Hrvatske u srijedu, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Iskoristili su novinari Telegrapha legendarnu hrvatsku "devetku" i za druge teme, poglavito vezane za njegovu nogometnu akademiju. No, na početku je Šuker prvo pohvalio engleski odabir novog izbornika.

"Čim sam čuo da Capello dolazi u Englesku, znao sam da će sa sobom donijeti uspjeh. Jako sam dobar prijatelj s njim i znam što Capello može donijeti jednoj momčadi. Disciplinu, borbenost i ponos. To je ono što moderni nogomet treba - rekao je Šuker i pronašao još jednu usporedbu."

"Odličan primjer toga je Harry Redknapp. Tottenham je sjajna momčad, ali tek sa Redknappom su postali ono što nose u sebi. I bit će sjajni. Upravo je to Capello napravio s Engleskom i morate biti sretni jer ga imate."

Šuker se potom osvrnuo na utakmicu koja slijedi na Wembleyju, onu između Engleske i Hrvatske.

"Velika je greška govoriti o Hrvatima kao malom narodu i podcijenjivati nas u bilo kojem smislu. Napravite to i gotovo da ste se osudili na poraz. Jako dobro znate što je moja generacija radila 1998. godine na SP u Francuskoj. Vjerojatno jako dobro imate na umu kako je Hrvatska slavila 3-2 na Wembleyju u posljednjim kvalifikacijama za EP", rekao je Šuker i nastavio:

"Naravno da je Engleska favorit u toj utakmici, ali Hrvatska sigurno može uzeti bod. Jako cijenim sadašnju momčad Engleske, jer Capello je stvorio tim od 22 sjajna igrača. Engleska ima jaku obranu, jaku vezu i odlični napad. I ima ponos, a to je u reprezentativnom smislu najbitnije. To je Hrvatska imala uvijek i zato se morate plašiti moje Hrvatske."

Nakon toga je Šuker bio upitan za usporedbu njega i Beckhama. Oba nogometaša su otvorila nogometne akademije, s tim da je hrvatski nogometaš u odgovoru dao veliki otklon od komparacije.

"Razlika je, mislim, što ja to radim s ogromnom dozom ljubavi. U akademiji sam 24 sata sedam dana u tjednu. Beckham to fizički ne može. Isto tako, meni nema ljepše slike nego da vidim osmijeh na djetetu. Uživam u tome i ne vodi me u tome novac, nego čistu ljubav. Moj biznis je ljubav, ništa drugo. I ponosan sam kada djeca Bosne, Crne Gore i Makedonije u velikom broju pokucaju na moja vrata."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara