HNL

Šuker u poluvremenu finala potpisao ugovor o TV pravima vrijedan 103 milijuna eura

Šuker u poluvremenu finala potpisao ugovor o TV pravima vrijedan 103 milijuna eura
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

HRVATSKI nogometni savez potpisao je ugovor s novim medijskim partnerom saveza, kompanijom Endorphin Magine LTD. Svečano potpisivanje ugovora održano je na šibenskom Šubićevcu u poluvremenu finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa između Lokomotive i Rijeke.

Počevši s natjecateljskom godinom 2022./23., Endorphin će preuzeti produkcijska i distribucijska prava za sve utakmice u HNS-ovom vlasništvu – uključujući muška i ženska klupska natjecanja, utakmice futsalskih, mladih i ženskih reprezentacija te necentralizirane prijateljske utakmice A reprezentacije.

"Naša suradnja s Endorphinom rezultat je rastućeg ugleda hrvatskih nogometnih natjecanja te je početak nove etape za hrvatski nogomet, koji u proteklih nekoliko godina proživljava procvat na području reprezentativnih rezultata, ali i na području uspjeha hrvatskih klubova. Rad i kvaliteta unutar naših klubova pomogli su nam podići međunarodni ugled hrvatskih natjecanja te sklopiti ovaj sjajan ugovor, koji će njima zauzvrat uvelike pomoći u daljnjem rastu. Siguran sam kako će se Endorphin pokazati kao odličan partner u razvoju nogometa u Hrvatskoj. Radujemo se zajedničkoj suradnji na globalnoj promociji hrvatskog nogometa te na povećanju dostupnosti naših natjecanja međunarodnoj publici", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Presretni smo što nas je HNS odabrao kao globalnog medijskog partnera za hrvatski nogomet. Već dugi niz godina pratim hrvatski nogomet te sam zaista impresioniran kvalitetom i uzbuđenjem koje vidim na terenu. Veselimo se što ćemo hrvatski nogomet moći podijeliti s gledateljima diljem svijeta", izjavio je glavni partner u kompaniji Endorphin Gunnar Winbergh.

Tvrtka osnovana prije tri mjeseca, vrijednost ugovora 103 milijuna eura

Kako je ranije Index prvi doznao, ugovor stupa na snagu 2022. i trajat će deset godina, a u prvih sedam godina klubovi će dobiti 10 milijuna eura, dok će u posljednje tri godine dobiti 11. Postotak koliko će novca dobiti ovisit će o plasmanu, a dosad su primali oko milijun i pol eura. Ukupna vrijednost ugovora za TV prava za HNL je 103 milijuna eura.

Tvrtka je osnovana krajem veljače u Londonu, dva mjeseca prije objave HNS-ovog natječaja. Kao odgovorne osobe navedeni su Šveđanin Gunnar Winbergh i Britanac David Barry Johnson.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara