Sulić će biti kažnjen, jer se nije javio liječničkoj komisiji HRS-a

RENATO SULIĆ prijavljen je Disciplinskom povjerenstvu Hrvatskog rukometnog saveza nakon što se nije javio liječničkoj komisiji nego se odlučio liječiti na svoju ruku. Hrvatska reprezentacija u Zadru igra kvalifikacije za Olimpijske igre, gdje se i dogodio navedeni incident.

"On se mora prvo javiti komisiji koja će mu dopustiti da se liječi kod koga god želi, ali se mora prvo javiti. Moj prijedlog je da ga se kazni novčano, a da ne kažnjavamo reprezentaciju njegovim neigranjem. Ne želimo odstranjivati igrače, Sulić mora snositi sankcije zbog svoga ponašanja, ali ga nećemo kazniti neigranjem nego će to biti manja novčana kazna", rekao je Zoran Gobac, izvršni dopredsjednik Saveza za Index.

"Smetaju me njegove izjave po novinama"

Osim toga, Gobac je prozvao Sulića da se ne ponaša kako to dolikuje hrvatskom reprezentativcu te ga je upozorio da bi mogao otpasti s popisa putnika na Olimpijske igre u Pekingu. Naravno, ako se naša reprezentacija plasira na to veliko natjecanje.

"Smetaju me njegove izjave po novinama gdje tvrdi da se radi protiv njega. Kad sam ga zvao da vidim gdje je. jer se nije javio komisiji, spustio mi je slušalicu. Sulić se mora korektno ponašati i držati se propisa kojih se drže svi ostali. Osim toga on nije toliko siguran za Peking koliko misli da jest. Igrači su tu da pokažu što znaju, a na izborniku je da povede najspremnije. Ako se Ivano Balić uredno javio komisiji, može i Renato Sulić. Reda mora biti", razgovorljiv je bio Gobac.

Naši će rukometaši od 30. svibnja do 1. lipnja ugostiti Rusiju, Japan i Alžir, a dvije najuspješnije momčadi idu na Olimpijske igre.

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara