ISTRAŽUJE SE JE LI ASTORI UBIJEN IZ NEHATA Čekaju se rezultati obdukcije

ISTRAŽUJE SE JE LI ASTORI UBIJEN IZ NEHATA Čekaju se rezultati obdukcije

Foto: Getty Images / Guliver Image

DAVIDE ASTORI, kapetan Fiorentine i reprezentativac Italije, u nedjelju ujutro pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama, gdje je trebao igrati prvenstvenu utakmicu. 

Razvoj događaja pratite na Indexu.

>>> Više o temi tragične smrti reprezentativca Italije i kapetana Fiorentine pronađite OVDJE

Nakon što se odmah nakon tragedije govorilo da je uzrok smrti srčani udar, pa zatim izljev krvi u mozak, pojavila se nova informacija  - sumnja se na ubojstvo iz nehata.
 
"Otvorili smo kriminalnu istragu zbog mogućnosti (hipoteze) da je Astori žrtva ubojstva iz nehata. Za sada se vodi protiv nepoznatog počinitelja.", izjavio je Antonio De Nicolo, državni odvjetnik iz Udina. 
 
Rekao je da je za sutra zakazana obdukcija, nakon koje bi se morao znati uzrok smrti. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
De Nicolo, koji je inače jučer izjavio da nema nikakvih tragova koji bi upućivali na Astorijevu nasilnu smrt, kasnije je dodao kako je pokretanje ovakve istrage "normalna procedura kako bi se odobrila obdukcija."
 
"Dužnost nam je istražiti je li Astorijeva smrt tragična nesreća ili je netko nešto znao. Za sada nitko nije osumnjičen ili ga se može smatrati odgovornim."
 
Ključna je dakle klasifikacija: "ubojstvo iz nehata", za razliku od "ubojstva", kojim se u medijima baratalo prije nego što je De Nicolo bitno ublažio ono što je prvotno rekao. 
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Davidea Astorija, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Davide Astori.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara