liga nacija

Sun: Roy Keane će naslijediti Nikolu Jurčevića

Sun: Roy Keane će naslijediti Nikolu Jurčevića
Foto: Gulliver / Getty Images

ROY KEANE, koji je kao televizijski komentator jednako divlji kao što je bio kao igrač i trener, dobio je primamljivu ponudu da se vrati na klupu.

Irska legenda Manchester Uniteda i Premiershipa je prema pisanju Suna primila "atraktivnu ponudu" Nogometnog saveza Azerbajdžana da postane izbornik 114. reprezentacije svijeta prema rankingu Fife.

"Azerbajdžanu je Keane prvi izbor za nasljednika Nikole Jurčevića i dobio je 48 sati da odgovori na ponudu", navodi spomenuti izvor. 

Azere je ranije uspješno vodio Robert Prosinečki, nakon kojeg je reprezentaciju u veljači prošle godine preuzeo Nikola Jurčević. On je otpušten nakon samo devet mjeseci, usprkos tome što je izveo senzaciju uzimanjem boda protiv viceprvaka svijeta Hrvatske u kvalifikacijama za Euro. 

Međutim, to je Jurčeviću bio jedini uspjeh s Azerbajdžanom, dok je svih ostalih sedam utakmica u kvalifikacijama izgubio pa dobio otkaz.

Sada Azere čeka natjecanje u Ligi nacija u skupini s Walesom, Češkom, Švedskom i Turskom, a za novi ciklus žele novog izbornika.

Keane je do sada vodio Sunderland (2006. - 2008.) i Ipswich (2009. - 2011), nakon čega je bio asistent izbornika Irske, Aston Ville i Nottingham Foresta. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara