Sutra odluka o malom Kristalnom globusu u kombinaciji!

ODLUKOM direktora FIS Svjetskog kupa za skijaše Günthera Hujare i predsjednika FIS-a, sutrašnja će superkombinacija u Val dIsereu odlučiti i dobitnika prvog malog Kristalnog globusa kombinacijskog pobjednika FIS Svjetskog kupa za skijaše u povijesti...

Današnjim otkazom brzih disicplina u Kitzbühelu, čime otpada i posljednja kalendarom predviđena klasična kombinacija koja se u Kitzbühelu sastojati trebala od zbroja rezultata s klasičnog spusta i klasičnog slaloma, čelništvo FIS-a odlučilo je kako će sutrašnja superkombinacija u Val dIsereu odlučiti i konačnog kombinacijskog dobitnika malog Kristalnog globusa za ovu sezonu.

Na sastanku šefova ekipa danas u Val disereu (FRA) direktor hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija Vedran Pavlek zbog regularnosti natjecanja zatražio je i inzistirao da se odluka o tome hoće li sutrašnja superkombinacija biti ujedno i posljednja u ovoj sezoni svakako natjecateljima i reprezentacijama obznani najkasnije uoči starta, jer je još postojala i mogućnost da se jedna superkombinacija možda ipak ubaci u kalendar. No, nedugo potom, objavljena je službena informacija na stranicama FIS-a, u kojoj stoji da će sutrašnja superkombinacija ipak biti posljednja ove sezone.

Za Ivicu Kostelića to ujedno znači i sutrašnji napad na drugi mali Kristalni globus u karijeri, nakon slalomskog iz sezone 2001/2002.!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica u tu borbu kreće s trenutnog trećeg mjesta u poretku, sa 150 bodova. Ispred njega su Aksel Lund Svindal (NOR) sa 172, te Marc Berthod (SUI) sa 173 boda.

 Na sutrašnjoj utrci Ivica Kostelić će startati sa startnim brojem 28, dok će Natko Zrnčić-Dim startati 54.

Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara