Suze Zorana Mamića za kraj i novi početak

Suze Zorana Mamića za kraj i novi početak

KAPETAN Dinama Zoran Mamić danas je na press konferenciji u Plavom salonu i službeno objavio da prekida svoju profesionalnu karijeru.

Osim brojnih novinara "posljednje zbogom" Zorana Mamića uveličali su trener Branko Ivanković i predsjednik Dinama Mirko Barišić, koji je govorom i započeo druženje.

"Ovo je značajan dan u životu ovoga kluba, a od sada počinje nova europeizacija našeg Dinama. Povratak Mamića u Dinamo, prije dvije godine, preporodio je svlačionicu i to nije pretjerivanje. Odlukom Izvršnog odbora Mamić postaje novi sportski direktor, a Zvjezdan Cvetković će biti skaut, kao i do sada." - rekao je Barišić.

Nakon Mirka Barišića i trener Dinama Branko Ivanković osjetio je potrebu da kaže dio onoga što mu leži na duši.

"Zahvaljujem mu u ime stručnog stožera. Kada sam dolazio u Dinamo, on je bio taj koji mi je uvelike olakšao prilagodbu. O njegovim ljudskim i sportskim osobinama ne treba trošiti riječi. Veselim se našoj suradnji na novoj razini." - napominje trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao šlag za kraj ostao je Zoran Mamić, koji, pri kraju govora, više nije mogao suspregnuti suze.

"Želim se ispričati novinarima, jer je moja nesmotrena izjava o prekidu karijere izašla prerano. Mislim da radim ispravnu stvar, jer su za mene su interesi momčadi i kluba ispred svega. Imamo osam bodova ispred Hajduka i smatram da treba pružiti priliku mladim igračima, koji bi ionako ušli na moju poziciju sljedeće sezone. Neka kroz ovo vrijeme steknu praksu i sigurnost. - istaknuo je Zoran Mamić.

Na samom kraju, kada je i suza iz oka kanula, Zoran ističe: Hvala svim mojim trenerima, kao i doktorima i fizioterapeutima, koji su imali puno posla oko mene. Uvijek ću se sjećati Svjetskog prvenstva u Francuskoj i te generacije, kao i ove dvije prekrasne godine u Dinamu.

Ostati nijem nije mogao ni Zdravko Mamić: "Pored Ivankovića i Zorana više neću ja biti prozivan da krojim sportsku politiku kluba.

V.B,D.R.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara