Svaki put kad spomene Arsenal, bit će kažnjen sa 100 eura

Svaki put kad spomene Arsenal, bit će kažnjen sa 100 eura
Foto: EPA

PRIJE nekoliko dana Ivan Gazidis imenovan je novim direktorom Milana, a talijanski mediji u utorak su otkrili vrlo bizarnu stavku u njegovom ugovoru. Svaki put kada spomene svoj bivši klub Arsenal, Gazidis će platiti klupsku kaznu u iznosu od 100 eura.

Kako saznaje talijanski Sport Mediaset, Gazidisu to ne smeta i spreman je žrtvovati dio svojih prihoda kako bi novim kolegama objasnio što trebaju napraviti na primjeru londonskog kluba. Svjestan je da će mu biti teško ne pričati o poslu na kojem je proveo proteklih devet godina, ali nada se da će njegov novi poslodavac od tih savjeta profitirati.

> Hoće li uspjeti Arsenalov model u Milanu? Na San Siru predstavljen novi direktor

Gazidis je jedan od osnivača američkog MLS-a, a preko Arsenala kojem je udvostručio prihode došao je do slavnog europskog velikana, što će mu predstavljati novi izazov u karijeri.

Ciljevi Rossonera su jasni - najprije se mora izgraditi novi stadion. Ideja je već predstavljena, nema smisla renovirati San Siro, nego se više isplati izgraditi novi moderan stadion koji je prilagođen navijačima iz 21. stoljeća. Zadatak je samo jedan, stadion mora uvijek biti ispunjen.

Naučili su to Milanovi šefovi iz Juventusovog primjera, a izgradnja bi trebala započeti uskoro.

Drugi, možda i bitniji zadatak je omladinska škola kojom će se Gazidis baviti u Milanu. U Arsenalu je imao cilj svake sezone promovirati barem jednog igrača u seniorsku momčad iz akademije, a sada tu ideju želi ponoviti i u Milanu.

"Više Maldinija, manje Ronalda", slogan je pod kojim će se ubuduće sastavljati momčad. Također, Gazidis će biti odgovoran i za otklanjanje hitnih problema s financijskim fair-playem koje Milan ima s UEFA-om.

Treći i najvažniji zadatak Gazidisu će biti vraćanje Milana tamo gdje i tradicionalno pripada, u sam vrh Italije.

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara