TENIS

Sve je spremno za deseto izdanje Sirius Opena

Sve je spremno za deseto izdanje Sirius Opena

ZA nekoliko dana u Zagrebu kreće najstariji međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj

Međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom Sirius Open powered by Pharmakon počinje u četvrtak, 20. lipnja, kada će desetu godinu zaredom na terenu zaigrati više od 45 tenisača iz cijelog svijeta. Turnir će se održavati do nedjelje, 23. lipnja, na teniskim terenima Tenis centra Maksimir (Ravnice).

Sirius Open dio je UNIQLO Wheechair Tenis Toura te predstavlja Hrvatsku kao jedan od 150 međunarodnih turnira u više od 40 svjetskih zemalja. Ove godine u sklopu glavnog turnira natjecatelji će se moći okušati u šest različitih kategorija, pojedinačno i u parovima.

U kalendaru ITF-a (Međunarodne teniske federacije) Sirius Open teniski turnir nalazi se u kategoriji ITF Future series te se uvijek isticao kao mjesto ne samo vrhunskog tenisa u kolicima nego i bogatog popratnog programa te sjajne atmosfere. Važnost ovog hvalevrijednog projekta prepoznali su i poznati hrvatski tenisači poput Gorana Ivaniševića, Borne Ćorića i Ane Konjuh koji su tijekom prošlih godina pružali podršku svim sudionicima.

''Kroz rad kluba i organizaciju turnira trudimo se usmjeriti na promociju tenisa u kolicima te pokušavamo svake godine uključiti što veći broj osoba s invaliditetom koje se žele baviti tenisom, bilo rekreativno ili profesionalno. Iskreno se nadamo da ćemo kao hrvatski ambasadori tenisa u kolicima pokrenuti promjene, a na ovaj način stvaramo i globalna prijateljstva koja nam daju motivaciju za daljnji rad. Iz godine u godinu njihov je broj sve veći, također je i broj natjecatelja sve veći, što nas iznimno veseli te nam govori da idemo u pravom smjeru'', izjavio je direktor turnira Bojan Kovač.

Za tenis u invalidskim kolicima vrijede jednaka pravila kao i kod klasičnog tenisa, osim što se ovdje igrač nalazi u sportskim kolicima te su dozvoljena dva odskoka loptice. Projekt organizacije turnira traje cijelu godinu, dok tijekom turnira u pomoć stižu i mnogobrojni volonteri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara