"Svi koji su gledali, znaju što se dogodilo": Poraz Srba je stvar za vodstvo Fine

"Svi koji su gledali, znaju što se dogodilo": Poraz Srba je stvar za vodstvo Fine

TEORIJE zavjere potresle su pekinški olimpijski bazen. Dan uoči raspleta u vaterpolskom turniru, naš kapetan Zdeslav Vrdoljak rekao je kako ne vjeruje da će u grupi doći do podvala i nesportskih radnji, iskreno je vjerovao da nema momčadi koja će na Igrama kompromitirati duh olimpizma. Nakon što je ogledao susret Srbije i Italije, ton je bio nešto drugačiji.

"Bilo je jasno da će Srbi izgubiti od Italije. Što se nas tiče, bili smo malo nervozni, ne zbog utakmice s Kinom, već jer smo prije toga odgledali dvije utakmice čiji nam ishod nije nimalo odgovarao. Svima koji su gledali utakmicu Srbije i Italije jasno je što se dogodilo. Ne mogu biti izravniji.", rekao je kapetan.

Izbornik Ratko Rudić okrenuo je pilu naopako:

"Čak ne smatram da smo s ovakvim raspletom prošli lošije. Idemo na Crnu Goru u četvrtfinalu i Mađarsku u polufinalu. Po mom mišljenju Španjolska igra najljepši vaterpolo na turniru i može pobijediti svakoga."

A onda je ispalio:

"Sada plaćamo danak porazu od Amerikanaca, jer ionako smo svi dobro znali kako će završiti dvoboj Srbije i Italije. Izgubili smo prvo mjesto u skupini, ali što je još važnije, izgubili smo nekoliko dragocijenih dana odmora. Što se utakmice tiče, rezultat susreta Italija - Srbija zaista nikoga nije iznenadio. To je stvar za vodstvo Fine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je povjerovati da će se Fina oglasiti po pitanju dvojbene želje za pobjedom od strane srpkih reprezentativaca, koji su porazom od Italije i uz svesrdnu pomoć Amerikanaca, gurnuli Hrvatsku na drugo mjesto skupine. I odgurnuli od izravnog plasmana u polufinale. Vjerojatno neće pomoći ni izjava Rafaela Aguilara, izbornik Španjolske, koji (ni)je primjetio:

"Nisam primijetio da se Srbija borila za drugo mjesto u skupini."

I tako će još jedna velika urota polako, ali sigurno potonuti u prošlost. Srbi će žaliti za stotinkom sekunde Milorada Čavića, tražiti posebne Omegine snimke fotofiniša, ali nakon indisponirane predstave svojih vaterpolista, pričat će o dekoncetraciji, umoru u pokretu i glavi. I dodati da hrvatski mediji "potajno optužuju Srbe da su porazom od Italije kumovali razvoju situacije kontra svojih susjeda."

I zaključiti, prema sprskom Mondu, da je "pitanje  kakvi bi bili komentari hrvatskih medija da su rezultati posljednjeg kola išli u njihovu korist..."

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara