Svjetska plivačka elita ponovno na "Zlatnom medvjedu"

TRI OLIMPIJSKA pobjednika, šest svjetskih prvaka, dva olimpijska doprvaka i mnoštvo bivših i sadašnjih svjetskih i europskih rekordera i prvaka sudjelovat će na jubilarnom 20. međunarodnom plivačkom mitingu Zlatni Medvjed koji se održava 11. i 12. lipnja na zagrebačkoj Šalati.

Najjači plivački miting u regiji okupit će ponovno svjetsku elitu, kazao je direktor natjecanja Gvozden Šop, jer će se na Šalati naći oko 300-tinjak plivača i plivačica iz čak 22 zemlje.

Posebna atrakcija je disciplina 50 metara slobodno, koja je jača od finala OI ili SP-a sa čak tri olimpijska pobjednika i jednim olimpijskim doprvakom.

U Zagreb stiže pobjednik iz Atene Amerikanac Gary Hall, pobjednik iz Sydneya 2000. također Amerikanac Anthony Ervin, potom legendarni Britanac Mark Foster, te najbolji hrvatski plivač, srebrni na 50 metara slobodno iz Atene Duje Draganja.

Lista ostalih sudionika je impresivna - olimpijski prvak Ryk Neetling, svjetski prvaci Therese Alshaamar, Anje Buschschulte, Mette Jacobsen, Tomas Rupprath i Orn Arnarsson, olimpijski doprvak Lars Conrad, europski prvaci Bart Kizierowski i Istvan Bathazi, Rolandas Gimbutis i još mnogi drugi.

Iako nastup na Zlatnom medvjedu nije obvezan, nastupit će kompletna hrvatska plivačka reprezentacija, osim Vanje Rogulja, no i on bi mogao stići iz SAD-a u nedjelju, kazao je glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Tomislav Karlo.

On je dodao kako je to jedinstvena prilika za hrvatske plivače da se ogledaju sa najboljima na svijetu, a nije nevažna ni činjenica da je to zadnja šansa za ispunjenje normi za Svjetsko prvenstvo i Mediteranske igre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara