Svjetske atletske zvijezde i ove godine na "Hanžeku"

IAAF Grand Prix Zagreb 2005, jedan od najprestižnijih atletskih mitinga u regiji poznatiji kao "Hanžekovićev memorijal" ili "Hanžek", održat će se u ponedjeljak, 11. srpnja 2005. godine s početkom u 18:30 sati na zagrebačkom stadionu Maldost.

Time će Zagreb još jednom postati središnje mjesto okupljanja europske i svjetske atletske elite kao i idealna prilika za ljubitelje atletike da neke od najboljih svjetskih atletičara vide uživo u Zagrebu.

Nastavljajući se na odlična iskustva sponzoriranja Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine i predstavljanja Blanke Vlašić kao Visine ambasadorice u Hrvatskoj, Visa je ponosna što nastavlja sa sponzorstvima zimskih Olimpijskih igara u Torinu 2006. i ljetnih Olimpijskih igara u Pekingu 2008. pa sve do Olimpijskih igara 2012. godine.

Neke od najpoznatijih svjetskih atletskih zvijezda koji će nastupiti na ovogodišnjem Hanžeku uključuju imena poput Kim Collinsa, svjetskog prvaka na 100 metara. Osim Collinsa, također će nastupiti i Dwight Phillips, jedan od najboljih skakača u dalj u posljednje dvije godine dok će kubanska bacačica kladiva Yipsi Moreno biti velika konkurencija našoj Ivani Brkljačić. Osim njih, Šveđanaka Kasja Berquist i osvajačica brončane medalje na Olimpijadi u Ateni na 800 metara Jolanda Čeplak iz Slovenije također će predstavljati atrakciju za gledatelje. Posjetitelji će također imati priliku uživati u izvedbama hrvatskih atletičara – Edisa Elkaševića i Jurice Grabušića, osvajača medalje na nedavno održanim Mediteranskim igrama u Almeiri. Jedna od najvećih hrvatskih zvijezda i ambasadorica Visine Olimpijske kampanje, Blaka Vlašić, zbog ozljede neće se natjecati na Hanžeku, no pružit će podršku mitingu i svojim kolegama.

Hrvatski atletski miting IAAF Grand Prix Zagreb najprestižniji je atletski događaj ne samo u Hrvatskoj već i u regiji. Od 1999. godine Hanžek nosi licencu IAAF-a, a tradicija ovog događaja počinje još 1950. godine kada ga je pokrenulo lokalno suparništvo dva zagrebačka atletska kluba. Odonda, miting je postajao sve popularniji premašujući očekivanja i nadilazeći izvorni koncept te je prerastao u važno međunarodno natjecanje nazvano prema jednom od najvećih hrvatskih atletičara, Borisu Hanžekoviću, trkaču na 110 m s preponama koji je tragično preminuo 1945. godine.

Pokrovitelj mitinga je Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

"Zahvalni smo Gradu Zagrebu i svim tvrtkama i organizacijama koji su poduprli naš miting. Posebno mi je drago što mogu najaviti novog srebrnog sponzora Hanžeka – vodeću svjetsku kartičarsku kuću Visu International"- rekao je Dražen Kroupa, direktor mitinga IAAF Grand Prix Zagreb.

 "Iznimno smo ponosni što našu potporu sportskim događajima možemo proširiti i na partnerstvo s najprestižnijim atletskim mitingom u Hrvatskoj – IAAF Grand Prix Zagreb”, izjavio je Jean-Marc Tonti, regionalni menadžer Vise International za Hrvatsku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara