Svjetske naslovnice: Gem, set i prevara

Svjetske naslovnice: Gem, set i prevara

Screenshot: L'Equipe

U NAŠOJ redovnoj rubrici, svakodnevno vas vodimo na brzinski "let oko svijeta". Pogledajte što nude sportske naslovnice najvećih europskih i svjetskih medija.

Velikom L'Equipeu šlager je veliki teniski skandal, jer preko cijele naslovnice teniska je loptica u mreži, što je dakako u tom sportu potpuno suprotno istom događaju u nogometu, te naslov "Gem, set i prevara". Francuzi ističu kako je priča po kojoj je šest igrača iz Top 50 te jedan osvajač Grand Slama igralo namještene mečeve, otkriće BBC-a i BuzzFeeda.
 
Ali, zloglasni engleski tabloid Sun, likuje kako je priča o teniskim namještaljkama prvo osvanula na njihovim stranicama: "Osam godina nakon što je negirao našu priču, Đoković priznaje: Ponuđeno mi je 110 tisuća funti da namjestim meč".
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dopisnik Daily Maila iz Melbourna, gdje je priča o skandalu uhvatila cijeli svjetski tenis na Australian Openu, prenosi zahtjev Rogera Federera: "Objavite imena onih koji su namještali mečeve!"
 
Talijani najavljuju mečeve kupa, slave Dybalu, uz kojeg juventini "zaboravljaju Teveza" i naravno, ne zanemaruju njima omiljene transfer-kalkulacije. Poljacima je u prvom planu rukometno EP kojem su organizatori, dok Katalonci ističu da će na prvoj utakmici četvrtfinala Kupa kod Athletica jedini raspoloživi član trozubca biti Neymar. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara