DUŠAN TADIĆ

Tadić je odbio Manchester United: "Otac i on plakali su cijelu noć"

Tadić je odbio Manchester United: "Otac i on plakali su cijelu noć"
Foto: EPA

DUŠAN TADIĆ najbolji je igrač Ajaxa i srpske reprezentacije i u 31. godini igra nogomet života.

U intervju za Voetbal International njegov otac Petar prisjetio se trenutaka kada je Dušan prije četiri godine birao hoće li ići u Southampton ili Manchester United.

Izabrao je Southampton, a donošenje odluke bilo je dramatično.

"Mogao je otići i United i Southampton. Htio sam da ide u Manchester kod Lousa van Gaala. Međutim, Dušan je htio kod Ronalda Koemana. Nismo se uspjeli dogovoriti", rekao je Tadić pa je nastavio:

"United je uvijek bio vrhunski klub. Obožavao sam Charltona, Besta, Giggsa i Scholesa, uvijek su imali vrhunske igrače. Čak i sada kad stvari idu nešto lošije, i dalje volim United. Zato sam bio jako ljutit na Dušana, pričali smo o tome cijelu večer, ali na kraju je on rekao da će svejedno odabrati Southampton."

Dušanov prijatelj Milko Novaković proširio je priču.

"Dušan je već razgovarao s Koemanom čija mu se priča svidjela, no sam je već odlučio. Dušan i Petar su plakali zajedno cijelu noć, sutradan je priča bila gotova. Petar je poštovao Dušanov izbor. Godinu dana kasnije je dao gol za pobjedu Southamptona u Manchesteru (1:0). Što li je Petar pomislio?"

Tadić je za Southampton igrao tri sezone i u 162 utakmice zabio je 24 gola u 35 asistencija. U ljeto 2018. prešao je u Ajax, gdje u 85 utakmica ima 48 golova i 41 asistenciju.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara