Navijači

Talijani se žalili UEFA-i: "Apsurdno i sramotno ponašanje hrvatske policije"

Talijani se žalili UEFA-i: "Apsurdno i sramotno ponašanje hrvatske policije"
Foto: Filip Kos/Pixsell

ATALANTU je na Maksimiru protiv Dinama (4:0) pratilo oko tri tisuće navijača, a dio navijača zakasnio je na utakmicu. Talijanski navijači su šokirani ponašanjem hrvatske policije i žalili su se UEFA-i i talijanskom veleposlanstvu u Zagrebu.

Jedanaest autobusa sa 600 navijača Atalante zaustavljeno je na Bregani. Tamo su proveli tri sata od 17.30 do 20.30 i zbog toga zakasnili na utakmicu pola sata.

"Apsurdno i sramotno... Sve to zbog toga što su pronađene neke zastave i vadičepi. Nevjerojatno je da je 600 navijača uzbuđenih zbog povijesnog debija njihovog kluba u Ligi prvaka bilo tri sata na granici zbog pronađenih vadičepa i da im je policija pokvarila noć koju su čekali cijeli život."

Predstavnik navijača Atalante Daniele Belotti optužuje hrvatsku policiju da su namjerno odugovlačili s dolaskom gostujućih navijača. 

"Čini se da je to strategija koju hrvatska policija koristi kako bi riješila problem s neželjenim navijačima. Pozivamo UEFA-u i talijansko veleposlanstvo u Zagrebu da razjasne što se dogodilo i pozovu hrvatske vlasti da poštuju prava navijača unutar Europske unije."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara