SERIE A

Talijanski klubovi traže da se publika vrati na tribine

Talijanski klubovi traže da se publika vrati na tribine
Foto: EPA

KLUBOVI talijanske Serie A danas su imali sjednicu na kojoj su bili predstavnici svih klubova. Klubovi su se složili kako se nalaze u iznimno teškoj situaciji, a na tragu toga donesene su dvije glavne točke sastanka koje bi im mogle pomoći da prebrode period ispred njih.

Prva se tiče TV-prava i zajedničke tužbe protiv Sky Sportsa. Naime, ta televizijska kuća raspolaže pravima za talijansku ligu, a ona je uslijed koronakrize odbila platiti ratu za vrijeme pauze u iznosu od oko 130 milijuna eura. Klubovi su tužili televiziju i sud u Milanu je prije tjedan dana presudio u njihovu korist.

Juventus ide ka novom naslovu, a Dybala ponovno pokazuje što zna

Na današnjem sastanku odlučili su kako neće suspendirati ugovor s televizijom koja nije izvršila svoje obveze jer prihod od TV prava čini gotovo polovicu budžeta prvoligaških klubova. Najavljeno je i kako će se u narednim tjednima krenuti u pregovore za novi trogodišnji ugovor o prijenosu, a čini se kako bi Sky mogao izgubiti svoj primat ako se uskoro ne dogovori s predstavnicima klubova.

Osim toga, klubovi su složni u zaključku da žele od vlasti dozvolu za otvaranje tribina. "Svjesni opasnosti i odgovornosti, smatramo kako je situacija takva da se treba omogućiti ograničenom broju gledatelja da uživo gledaju utakmice, poštujući sve mjere opreza", poruka je klubova.

Do kraja sezone ostalo je šest kola, a odgovor vlasti o vraćanju publike očekuje se ovaj tjedan.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara