Dinamo - Atalanta u srijedu od 21:00

Talijanski novinari ismijavali Maksimir u javljanju uživo

Talijanski novinari ismijavali Maksimir u javljanju uživo
Foto: Index

DINAMO u srijedu, u 21 sat (HTV 2), na Maksimiru dočekuje Atalantu u utakmici 1. kola skupine C Lige prvaka.

Talijanska momčad stigla je u Zagreb u utorak, u 16 sati i ravno iz zračne luke zaputila se prema Maksimiru, na kojem će večeras odraditi trening i press konferenciju. S Atalantom, kojoj je ovo debitantski nastup u Ligi prvaka, stigli je dvadesetak novinara i snimatelja.

Dok su čekali press konferenciju Atalantina trenera Gian Piera Gasperinija, kolege s lokalne talijanske televizije u javljanju uživo ismijavale su maksimirski stadion. Talijani se nisu mogli načuditi činjenici da je UEFA dopustila da se na Maksimiru igraju utakmice, a osobito one u Ligi prvaka.

"Evo, ovo je stadion na kojem će Atalanta sutra igrati protiv Dinama. Kao što možete vidjeti, ovdje nema krova i stadion je potpuno otvoren. Sve četiri tribine su potpuno različitog dizajna, a jedini natkriveni dijelovi stadiona su novinarska loža, ako se ona tako može nazvati te svečane lože i jedan dio sjeverne tribine", čudio se novinar dok je njegov kolega snimao svaku tribinu posebno.

 

"Nevjerojatno, ali ovo je trebao biti stadion od 66.000 gledatelja i ne želimo ni pomisliti kako bi to izgledalo. Riječ je o vrlo starom stadionu koji je nekoliko puta bio obnavljan i koji stvarno izgleda užasno. Najbolje je to da ovdje igra i hrvatska reprezentacija, viceprvak svijeta", rekao je novinar i onda se osvrnuo prema novinarskoj loži te je uz smijeh komentirao da će s tog mjesta pratiti utakmicu.

Ovo su u Maksimiru gotovo uobičajene scene na europskim utakmicama. Dinamovi čelnici i novinari godinama se crvene pred stranim kolegama koji u nevjerici gledaju oko sebe svaki put kad dođu na Maksimir. Najviše su šokirani bili njemački novinari tijekom utakmice Dinama i HSV-a u Kupu Uefe 2007. godine koji su se doslovno smijali dok su obilazili stadion. Začuđeni su prošle godine bili i ljudi koji su došli s Benficom. Prijatelji kluba bili su također na treningu te su se fotografirali i snimali Maksimir, komentirajući da tako nešto nikad nisu vidjeli.

Atalanta gradi novi stadion, a utakmice Lige prvaka igrat će na San Siru u Milanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara