LIGE PETICE

Talijanski sud ugasio Palermo

Talijanski sud ugasio Palermo
Foto: Getty Images / Guliver Image

NOGOMETNI klub Palermo ugašen je, potvrdili su talijanski mediji.

Sud u Palermu prihvatio je prijedlog tužitelja da klub proglasi nelikvidnim, a uzalud je Andrea Zamparini, sin kontroverznog vlasnika Maurizija Zamparinija, nudio 10 milijuna eura kako bi se stanje riješilo, ali je tužitelj odbio jer je premalo novca za spašavanje kluba sa Sicilije. 

Palermo je osnovan 1990., a zlatni period imao je početkom 21. stoljeća kada je tri puta bio peti u Serie A pa je 2011. igrao finale Kupa, a za to vrijeme stvorio je igrače poput Tonija, Cavanija, Dybale, Pastorea, Belottija, Kjaera, Glika, Barzaglija, Sirigua, Iličića... Godinama je klub živio od stvaranja igrača, koje bi kasnije skupo prodao europskim velikanima. Ipak, uslijedile su godine u kojima klub nije uspijevao razviti mlade igrače i podignuti im cijenu, pa je krenuo veliki pad kluba, koji je danas odlukom suda doživio totalni krah. 

Također, igrao je Palermo pod Zamparinijem i europske utakmice, a ovu sezonu započeo je u četvrtoj ligi. Navijači i svi u gradu vodili su veliku bitku kako bi spasili klub, koji je ipak danas doživio najteži mogući udarac.

Sličnu sudbinu doživljavali su ranije Fiorentina i Parma, koje su mijenjale ime, krenule iz početka i na kraju su se vratili u elitu talijanskog nogometa, ali je veliko pitanje hoćemo li Palermo ikad više vidjeti na travnjaku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara