Talijanski tisak poručuje "azzurima": Ne tražite alibi

DANAŠNJI talijanski tisak ne pokušava naći opravdanje za prerani odlazak "azzura" s EP-a. Kritika je uglavon usmjerene prema igračima i izborniku.

"Ne tražite alibi", glasi komentar na naslovnoj stranici La Repubblice, dok La Stampa ističe da u talijanskoj momčadi nema niti jednog igrača koji ima šampionski karakter.

Iako je skandinavski derbi pokrenuo sumnje u namještanje, činjenica je da je ovime okončana Trapattonijeva era, te da je došlo vrijeme da kormilo reprezentacije preuzme Marcello Lippi, piše sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Švedski i danski tisak slavi plasman u četvrtfinale te odbacuje sumnje u namještanje rezultata. Na naslovnici vodećeg švedskog dnevnika Dagens Nyheter stoji naslov "Nordijski trijumf", dok Svenska Dagbladet piše "o magičnom rezultatu u magičnoj noći".

Berlingske Tidende, vodeći danski dnevnik, slavi dvostrukog strijelca Jona Dahla Tomassona, a tabloid Jyllands-Posten citira braniča Martina Laursena, koji kaže: "Prije prvenstva Talijani su samo govorili o tome s kim će igrati u finalu, a sada idu kući".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara