Transferi

Talijanski velikani prate Hajdukovu nadu: "Očarani su njegovim kvalitetama"

Talijanski velikani prate Hajdukovu nadu: "Očarani su njegovim kvalitetama"
Foto: HNK Hajduk

FIORENTINA i Juventus motre Hajdukova stopera Marija Vuškovića, tvrdi talijanski novinar Alfredo Pedulla.

Krajem studenoga Calciomercato objavio je vijest kako bi se Mario Vušković tijekom zime mogao preseliti u Italiju ili Englesku. O 17-godišnjem stoperu Hajdukove B selekcije pisao je kao o "novom dragulju", a spominje se da bi transfer iznosio tri do četiri milijuna eura.

Prema tvrdnjama Alfreda Pedulle, novinara specijaliziranog za transfere, Mario Vušković zanimljiv je Fiorentini i Juventusu. 

"Napredovao je do te mjere da je privukao pozornost Fiorentine i Juventusa koji ga pozorno prate. Kvalitetama hrvatskog talenta očaran je i SPAL", ekskluzivne su informacije Alfreda Pedulle.

Guardian je sredinom listopada svrstao Marija Vuškovića među 60 najboljih mladih igrača na svijetu u konkurenciji rođenih 2001. godine.

S 15 godina i tri mjeseca promoviran je kao najmlađi član hrvatske U-17 reprezentacije za koju je debitirao u veljači 2017. 

Prije tri i pol godine bio je registriran kao Splitov igrač, ali s Parka mladeži otišao je na Poljud nakon arbitraže. Budući da mu Split nije isplatio stipendijski ugovor, što je bio dužan, iskoristio je situaciju i otišao u Hajduk. Još nije debitirao za A ekipu.

Posebno je zanimljiva Vuškovićeva obiteljska pozadina. Otac Danijel, danas trener, bio je Hajdukova velika nada. Djed Mario bio je junior zlatne generacije splitskog kluba, a pradjed Marko šezdesetih godina prošlog stoljeća bio je dugogodišnji klupski tajnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara