Tandem Balaban-Šokota od prve minute

Tandem Balaban-Šokota od prve minute

UOČI utakmice sa Cibalijom, Dinamov trener Branko Ivanković ne skriva zadovoljstvo sa učinjenim i optimistično gleda na prvenstveni ogled, ali i protiv Werdera u trećem pretkolu Lige prvaka.

Unatoč tome što je Dinamo uspješno prošao i drugu prepreku prema Europi i suvereno gazi HNL-om, neke stvari u Dinamovoj obrani ne "štimaju" jer se prečesto događaju veliki propusti u zadnjem redu, što iskusne momčadi u pravilu iskorištavaju. Ivanković se slaže sa tom konstatacijom, ali tvrdi da to nije ništa neobično.

"Sigurno je da postoje određeni propusti u našoj obrani koji se ponavljaju, ali to nije ništa čudno pošto se takvi propusti događaju i kod drugih momčadi. Stvar je u koncentraciji i u mladosti naših obrambenih igrača, a vjerujem da rad i bolja uigranost mogu riješiti neke stvari. Pokušat ćemo te propuste otkloniti, ali je sigurno da će se oni povremeno događati u u budućnosti."

Unatoč već spomenutim problemima sa obranom, Ivanković čvrsto vjeruje u sustav sa 4 zadnja i ne misli ga mijenjati niti se prilagođavati protivnicima, čak niti za moćni Werder.

"Ne mislim mijenjati način igre. To je sustav koji koristi većina svjetskih momčadi, a tu prije svega mislim na one vrhunske. Taj sustav nam pruža odličnu mogućnost prilagodbe na svakog protivnika, stoga mislim da je promjena sustava nepotrebna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sutrašnjoj utakmici sa Cibalijom debitirati će Boško Balaban koji će istrčati u tandemu sa Tomom Šokotom. Određenu minutažu dobiti će i debitant Vrdoljak, a dilema je još uvijek oporavljeni Buljat.

"Imamo nekih problema sa sastavom pošto je nekoliko igrača osjetilo neke poteškoće. Guela je primio jedan udarac u butni mišić, slično je i sa Sammirom, pa sa sigurnošću ne mogu tvrditi tko će početi utakmicu protiv Cibalije, ali ne mislim kalkulirati jer je pet dana do utakmice sa Werderom sasvim dosta za oporavak. Sigurno je samo jedno, a to je da će u napadu  startati novi udarni dvojac Dinama, Balaban-Šokota."

Priprema za Werder u miru Mokrica i Brežica

"Trenirat ćemo u Brežicama. Neće to biti ništa posebno nego inače, najnormalnije pripreme kao i za druge utakmice. Jednostavno nam je potreban mir i odmor, te uz poboljšanu i kontroliranu prehranu planiramo vratiti snagu za 3. pretkolo. Morate uzeti u obzir da su gotovo sve ovogodišnje utakmice igrane u iznimno teškim uvjetima, a tu prije svega mislim na temperaturu, stoga je igračima potrebna snaga", zaključio je konferenciju Ivanković.

M.P.
Foto: M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara