"Terror" Trušček uoči Linza: 20 godina sam potrošio na treninge, a svaka baba me zna iz Big Brothera

"Terror" Trušček uoči Linza: 20 godina sam potrošio na treninge, a svaka baba me zna iz Big Brothera

Foto: FFC

OTKAZIVANJEM meča između Mateja Truhana i Dominica Schobera svoje je mjesto na FFC-ovoj priredbi u Linzu pronašao najaktivniji hrvatski MMA borac i istinski veteran ovog sporta – Ivica Trušček. “Terror” će 23. rujna u Tips Areni snage omjeriti s opasnim njemačkim predstavnikom, Abusupiyanom Magomedovom, borcem kojeg smatra jednim od najtežih protivnika u karijeri tijekom koje je odradio čak 56 mečeva (31-25).

"Srećom, kao da sam znao da će nešto uletiti pa sam cijelo ljeto trenirao. Nažalost, na jednom treningu sam Mateja Truhana udario u lakat pa u zadnjih 2 tjedna, otkako sam saznao za meč, malo šepam i ne mogu dobro stati na nogu. No kad uđem u ring i kad adrenalin proradi, znam da će sve biti u redu", prokomentirao je Trušček uskakanje na sjajan popis borbi u Linzu.

Ovakve situacije za Ivicu nisu rijetkost...

"U preko 50 borbi, barem sam u njih 20 uskočio u posljednji trenutak. S, obzirom na mojih 20 i nešto poraza, većinom mi samo i preostaju takve borbe. Većina me izbjegava jer nisam lagan protivnik, dijelom i zbog svog čudnog stila, a imam i loš skor pa sam im ‘lose – lose’ opcija. Tako da mi nažalost ostaju samo ova uskakanja jer znaju da će ovaj blesavac s toliko poraza sigurno prihvatiti borbu."

O protivniku Magomedovu (13-3):

"Protivnika nisam puno proučavao kako ne bih izgubio previše samopouzdanja. Što ga više gledam to mi se čini bolji i opasniji. Velik je i visok, a to mi se ne sviđa. Više volim kad je protivnik kao ja ili niži. Za moj stil mi to bolje odgovara, pogotovo za prednji direkt koji mi je glavno oružje u stojci. Magomedov mijenja gardove, a i to mi se ne sviđa. Težak je, prije se borio do 84 kilograma, a sad se ne može skinuti ni do 77 koja je za mene po mišićnoj masi previsoka kategorija. Ja bih se trebao boriti do 70, ali, između ostalog, imam problema s apetitom i hranom. Išao sam i psihologu zbog toga, ali nisam ništa uspio riješiti. Ovaj dečko je puno veći i jači od mene te bi mogao pobijediti i veće od mene. Iza njega su samo tri poraza i to od stvarno klasnih boraca".

Ovaj meč će se odviti na dogovorenoj kilaži od 80 kg pa ovoga puta neće imati ‘bitku’ s vagom.

"Da nisam lud za hranom i da ne jedem kao manijak, ja bih se sigurno borio u kategoriji do 70 kg, ovako ćemo još vidjeti. Volim reći, ‘ili plačeš na dan vage ili na dan meča’, a ja se bojim da ću plakati na dan meča jer ću ovaj put lako skinuti kilograme."

Ne zna reći ‘ne’ ponudama iako mu se često nude i značajno krupniji protivnici

"Prihvaćam borbe jer se bojim se da i tu imam neki poremećaj. Mama, žena i brat, pa čak i trener su mi rekli da odbijem ovu borbu, ali ovo mi poput sladoleda – jednostavno ga ne mogu preskočiti. Čak i da znam da ću izgubiti, uvijek bih se borio. Obitelj mi je na prvom, a borbe na drugom mjestu u životu. Čudim se sam sebi kad se uhvatim u tom razmišljanju."

Izjava “Ako me ovaj ne potrga onda neće nitko…”, kada točno doživite tu promjenu u mentalnom sklopu i počnete vjerovati u sebe?

"To sam isključivo rekao zbog njegovog stila, koji mi nikako ne odgovara. Ta zadnja promjena, kada počnem vjerovati u sebe, se dogodi prije zagrijavanja na dan borbe. Nekako prije toga mogu biti realan i to nije ništa isforsirano. Jednostavno prije dogovora borbe si mislim kako nemam šanse, čim se dogovori pomislim si kako možda i mogu pobijediti, a onda kad krenem prema ringu budem 100 posto siguran da mi ne može ništa, iako kada sam normalan i miran znam sve svoje mane i svjestan da mi šanse za pobjedu u ovom meču i nisu baš najbolje… čudna je to promjena u glavi."

S obzirom na 7-1 unutar FFC-ovog ringa, očekujete li borbu za naslov u slučaju pobjede u ovom meču?

"Marko Petrak, ‘matchmaker’ FFC-a, mi je obećao borbu za pojas bez obzira na ishod ovog meča. Trenutno nisam siguran u kojoj će to kategoriji biti. Opcije su laka i velter. Trebala bi inače biti laka, ali vjerojatno će biti velter zbog mojih problema s kilogramima.

Imalo bi smisla da se borim protiv prvaka. Imam omjer od 7-1 u FFC-u, a taj jedini poraz mi je nanio aktualni prvak u velteru, Laszlo Senyei. Opasan je i dobar, ali ja želim tu borbu. To bi mi bila potvrda da ipak nešto znam u vražju mater kad već imam toliko poraza."

Najdraža borba od osam kojih ste odradili pod okriljem Final Fight Championshipa?

"Daleko najdraža borba u FFC-u mi je ona s Halmijem jer je bila u Zagrebu i bila je pred mojim klincima, ženom, mamom i bratom. Oni su bili u prvim redovima pa sam imao jednu ludu motivaciju. Rekao sam si da bih radije da me potrga nego da se predam. Bio je jako dobar borac do te borbe sa mnom. Ja sa ga tada totalno demolirao, izdominirao i na kraju nokautirao."

Je li vam porasla popularnost nakon sudjelovanja u Big Brotheru i stiže li sada još više ponuda na vašu adresu?

"Tamo sam bio iz samo jednog razloga, a to je da dobijem novac. Da, svaka baba je znala tko sam ja. Nažalost, sad me više ljudi zna iz Big Brothera, unatoč tome što sam potrošio 20 godina života na treninge, a ne na plesu koji smo tamo radili. Sudjelovanje u tom showu mi je samo podiglo popularnost u okolnim kafićima. Što se tiče ponuda za borbe, sve je isto kao prije", poručio je Trušček za kraj razgovora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara