Teška kazna za derbi na Poljudu: Hajduk je prošao puno gore od Dinama

Teška kazna za derbi na Poljudu: Hajduk je prošao puno gore od Dinama

Foto: Hina 

DISCIPLINSKA komisija HNS-a donijela je odluke o kaznama za kršenje pravila u utakmicama HNL-a od 13. do 15. kola. Kazne su objavljene na stranicama Prve HNL, a najteže je prošao Hajduk zbog niza incidenata na Poljudu tijekom derbija s Dinamom. Nakon burne utakmice (2:2) došlo je do incidenta u svečanoj loži splitskog stadiona, a čelnici Dinama i Hajduka, Ivan Kos, Mario Branco, Krešimir Antolić, Matej Škegro i Tomislav Svetina noć su proveli u policijskoj postaji. Svi osim Svetine zaradili su i prekršajne prijave. Ukupno su tri odigrana kola koštala Hajduk sto tisuća kuna kazni, dok je Dinamo sankcioniran iznosom od 50 tisuća kuna. Za slučaj izgreda u svečanoj loži Poljuda Disciplinska komisija HNS-a rješenje će izdati naknadno. 

Priopćenje Disciplinske komisije prenosimo u cijelosti:

"Na utakmici 13. kola Hajduk - Dinamo od strane službenih osoba evidentirano je više prekršaja: paljenje velike količine pirotehničkih naprava prije i za vrijeme utakmice zbog čega je utakmica kasnila s početkom te bila u prekidu u trajanju od pet minuta, postavljen neprimjereni transparent na ogradu sjeverne tribine, neprimjereno skandiranje od strane navijačke skupine Torcida, prodaja nepersonaliziranih ulaznica zbog čega su na tribini uočene osobe koje imaju zabranu odlaska na utakmice, odugovlačenje s vraćanjem lopti igračima od strane pobirača lopti u drugom poluvremenu, incident u loži A u sudačkoj nadoknadi vremena te ispaljivanje sedam signalnih raketa od strane navijačke skupine BBB od čega je jedna pala među gledatelje na zapadnoj tribini. Zbog toga je HNK Hajduk kažnjen jedinstvenom novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna, a GNK Dinamo zbog neprimjerenog ponašanja pripadnika navijačke skupine BBB mora platiti kaznu od 20.000 kuna. Disciplinska komisija će naknadno donijeti odluku o odgovornosti pojedinaca za incident u loži." 

"Na utakmici 14. kola Dinamo-Rijeka evidentirano je neprimjereno skandiranje navijačke skupine BBB te paljenje dvadesetak pirotehničkih naprava, zbog čega je GNK Dinamo kažnjen novčanim iznosom od 20.000 kuna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNK Hajduk je kažnjen iznosom od 20.000 kuna zbog paljenja dvadesetak pirotehničkih naprava i kratkog prekida utakmice 15. kola Hajduk-Rudeš."

"GNK Dinamo mora platiti 10.000 kuna kazne zbog paljenja pirotehničkih naprava pripadnika BBB na utakmici 15. kola Slaven Belupo-Dinamo dok je Slaven Belupo kao organizator utakmice kažnjen iznosom od 5.000 kuna."

"Zbog momčadskih prekršaja na utakmicama 15. kola (članak 54 DP HNS, 5 opomena) sa po 5.000 kuna kažnjeni su NK Lokomotiva i NK Osijek." 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz HNL, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: HNL.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara