Težak smrad na prvom treningu Novozelanđana

Tekt: Totalsport
Foto: AFP

NAKON što su dvoznamenkasti broj sati proveli u letu iz austrijske pripremne baze u Južnu Afriku, nogometaše Novog Zelanda na prvom je treningu u ponedjeljak posjetio neobičan gost.

Taman malo prije nego što je tim ujutro doputovao autobusom na obližnje nogometno igralište, nad stadion Sinaba nadvio se težak i gust smog, koji je pratio reski vonj spaljenog drva ili ugljena, očito iz industrijske zone obližnjeg grada Daveytona.

Bilo je teško disati, a jedva da su se primjećivale korner-zastavice na udaljenosti od nekoliko metara. Svi su igrači čekali u autobusu izvan kruga stadiona dok je vodstvo momčadi gotovo pola sata raspravljalo treba li izvesti igrače na trening ili ne. Nakon što su svoje mišljenje dali glavni liječnik reprezentacije Celeste Geertsema i kapetan Ryan Nelsen, Novozelanđani su napokon krenuli na travnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon toga, iako nisu trenirali naporno, nogometaši Simon Elliot i Andy Boyens odjurili su po svoje inhalatore nakon astmatičnog napadaja.

Interesantno je da je lokalno osoblje stadiona, Južnoafrikanci koji u ime organizatora stoje na raspolaganju Novozelanđanima, sve to pratilo s nevjericom i podsmjehom, ne shvaćajući kako malo smoga može prekinuti trening profesionalnih nogometaša.

Novozelanđani prvi nastup na Mundijalu imaju u sklopu sklupine F, i to 15. lipnja protiv Slovačke u Rustenburgu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara