Tičinović postao najmlađi profesionalni igrač u povijesti Hajduka

Tičinović postao najmlađi profesionalni igrač u povijesti Hajduka

SAMO nekoliko dana nakon što je proslavio 17. rođendan Mario Tičinović potpisao je profesionalni ugovor sa splitskim Hajdukom postavši tako najmlađi profesionalni igrač ovog kluba u povijesti.

Kako je Tičinović maloljetan po zakonu ne može potpisati na duže od tri godine koliko stoga i stoji u aktualnom ugovoru. Po dogovoru, nakon navršenih 18 godina Tić će potpisati novi višegodišnji ugovor.

"Sve smo dogovorili u roku od pet minuta i sve strane su zadovoljne, od Marija i njegovih roditelja do njegovog menadžera Damira Štimca i Hajduka. Naravno financijsku stranu ugovora nećemo spominjati", poručili su iz splitskog kluba.

Svoje zadovoljstvo izrazio je potom i predsjednik splitskog kluba Mate Peroš.

"Zaista mi je drago što je Tičinović potpisao ugovor s našim klubom i tako ušao u obitelj profesionalaca ovoga kluba. Kako je ovo ipak njegov dan ne želim duljiti već riječ prepuštam njemu", rekao je predsjednik Peroš.

"Kad stadion uzvikuje moje ime prolaze me trnci"

Mario, još srednjoškolac izgledao je zaista uplašen, a riječi su curile na kapaljku. Vidi se da se na snalazi još pred sedmom silom, vidi se da nije, kako se kaže, kao riba u vodi. Naravno, razumljivo...

"Od malih nogu sanjao sam da ću jednog dana igrati u dresu Hajduka i sada mogu reći kako sam presretan. Zadovoljan sam ugovorom i uistinu se super osjećam. Želim zahvaliti treneru što mi je pružio priliku, jer bez njega ovo ništa ne bi bilo moguće. Zahvalio bi i Torcidi na podršci, znate kad su svi uzvikivali moje ime na stadionu naježio sam se, protrnuo...", rekao je Tičinović.

Uslijedilo je pitanje o skorašnjoj utakmici s velikim Deportivom koje je bilo više nego očekivano.

"Deportivo ima izvrsnu momčad što su pokazali na prvoj utakmici, a vjerujem da će sad biti još bolji i da će dati svoj maksimum. Upravo zato moramo i mi isto napraviti, dati sve od sebe i pokušati doći do pobjede u toj utakmici. Da, prvu sam utakmicu imao tremu, ali sad ona pomalo nestaje, sve se bolje osjećam i to me raduje", istaknuo je mladi splitski as.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buljan: Ne pregovaramo sa Šehićem, međutim, postoje još neke kombinacije do kraja prijelaznog roka

Nakon uvodnog dijela press konferencije riječ je dobio sportski direktor Buljan koji je govorio eventualnim transferima do kraja prijelaznog roka 31. kolovoza.

"Koliko znam ne pregovaramo sa Šehićem, a ni s Vejićem, međutim, daleko od toga da je za nas gotovo prijelazni rok. Ja bi volio da dovedemo još koje pojačanje i mi ćemo sve učiniti da tako i bude, ali ako ne uspijemo morat ćemo se pokriti s onim što imamo. No, kao što sam već rekao više nećemo dovoditi igrače na kojekakve preporuke ili na temelju DVD-ova." - rekao je sportski direktor.

Peroš: Deplasirano je govoriti o krahu prodaje dionica

Za kraj evo i nekoliko misli predsjednika Peroša kojeg su pogodili novinski napisi o krahu prodaje dionica.

"Ja stvarno ne znam zašto pišete o nekakvom krahu prodaje dionica. Kažete da nema redova ispred poslovnica, ali recite mi tko je ikad rekao da će biti redova? Splitska banka ima stotinu poslovnica diljem hrvatske, a drugi krug traje 15 dana, zašto bi se onda stvarali redovi." - ističe Peroš.

"Treba također spomenuti da je određeni broj od ovih 16 tisuća članova upisao cijele svoje obitelji pa neće oni sada svi uzimati dionici. A na kraju ovo je tek drugi krug, ima ih još dva pa zaista treba pričekati sa objavom rezultata prije no što se tako što piše. Na koncu ja bi vam i rekao koliko je do sada kupljeno dionica, ali po zakonu to ne smijem" - dodao je za kraj Peroš.

Iz Splita: Vedran Buble
Foto: Veljko Grbeša

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara