GOLF

"Tigerova pobjeda najveća je priča o povratku u povijesti sporta"

"Tigerova pobjeda najveća je priča o povratku u povijesti sporta"
Foto: Getty Images / Guliver

SKORO 4000 dana, točnije 3954, prošla su otkad je Tiger Woods posljednji put osvojio jedan od četiri golferska "majora", turnira koja se mogu najjednostavnije usporediti s teniskim Grand Slamovima.

Do ove nedjelje, kad je nekad najbolji golfer svijeta osvojio prvi ovogodišnji "major", Masters u Augusti. Posljednji sličan naslov uzeo je još daleke 2008. godine. Zato ni ne čudi da je sportski svijet njegovu pobjedu opisao kao "najveći povratak u povijesti sporta".

Čestitke legendarnom Amerikancu na osvojenom 15. "majoru" u karijeri stižu sa svih strana, iz svijeta sporta, Hollywooda, pa i politike.

"Doslovno sam u suzama gledajući Tigera Woodsa, ovo je Veličina kakve nema nigdje drugdje. Znajući sve što si fizički prošao da se vratiš i što si učinio danas? Wow. Čestitke milijun puta, tako sam inspirirana", napisala je Serena Williams, osvajačica 23 teniska Grand Slama.

Fizički, odnosno zdravstveni problemi o kojima Serena govori, odnose se prvenstveno na operaciju kralježnice u travnju 2017,, koja je bila četvrti kirurški zahvat na Tigerovim leđima, s kojima je imao problema cijelo ovo desetljeće.

Košarkaški superstar i velik ljubitelj golfa Stephen Curry jednostavno je opisao Woodsovu pobjedu kao "najveću priču o povratku u sportu" i upitao ga smije li jedanput pridržati jednu od njegovih pet Zelenih jakni, koje dobivao za pobjedu u Augusti.

Čestitkama su se pridružili i Kobe Bryant, Magic Johnson, pa i nogometaši poput realovca Garetha Balea, kojeg zadirkuju da mu je golf važniji od sporta kojim se profesionalno bavi.

Javio se i glumac Hugh Jacksman, bivši američki predsjednik Barack Obama i aktualni Donald Trump, a Gary Lineker rekao je na BBC-u da je Woodsova nedjeljna pobjeda "drugi najuzbudljivi sportski događaj koji je vidio", odmah nakon Leicesterova senzacionalnog osvajanja Premier lige 2016. godine.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara