Fury vs Tyson

ANKETA Tko bi pao u meču Mikea Tysona i Tysona Furyja?

ANKETA Tko bi pao u meču Mikea Tysona i Tysona Furyja?
Foto: Instagram

VIJEST kako ćemo uskoro imati priliku vidjeti borbu između Tysona Furyja i Mikea Tysona snažno je odjeknula sportskim svijetom.

Prema navodima britanskih medija Fury je od Tysona, koji se ozbiljno sprema već mjesecima, primio poziv koji je i prihvatio.

Eventualna borba bit će ekshibicijskog karaktera, a brojni fanovi borilačkih sportova odmah su se zapitali - može li Mike Tyson s 53 godine na leđima svladati aktualnog prvaka po WBC organizaciji i 22 godine mlađeg Tysona Furyja?

Mike Tyson je u penziju otišao prije 15 godina

Povijest nas uči da je takav pothvat, ako ga Fury shvati ozbiljno, gotovo nemoguć. Mike Tyson je na vrhuncu svoje snage bio jedan od najbržih i najboljih teškaških prvaka u povijesti. Zbog nevjerojatnih nokauterskih sposobnosti i karizme koja je suparnicima tjerala strah u kosti s razlogom je dobio titulu "Najopasnijeg čovjeka na svijetu".

Ipak, to je bilo prije više od dvadeset godina. Tyson je pri kraju karijere, koja je trajala do 2005. godine, imao velikih problema i nije bio ni sjena samog sebe iz mlađih dana. Od posljednjih pet mečeva u karijeri izgubio je tri, i to sva tri prekidom. 

Fury je mnogo viši i ima veći raspon ruku

Tyson Fury osim bitne prednosti u godinama ima prednost i u fizičkim predispozicijama koje mu s obzirom na stil kojim boksa idu na ruku. Njegov raspon ruku od 216 centimetara veći je od Mikeovog za čak 36 centimetara, zbog čega je jako teško zamisliti da bivši boksač može nauditi aktualnom prvaku. Fury je i viši gotovo 30 centimetara te teži oko deset kilograma.

I dok se većina slaže s takvim prognozama koje daju veliku prednost Furyju, drugi smatraju kako se faktor iznenađenja i „lucky puncha“ u boksu ne smije nikako zanemariti, posebno kad je riječ o nokauteru kakav je Tyson bio.

Vas pitamo, tko će pobijediti u ovom meču ako do njega dođe?

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara