Tko je 17-godišnji Hrvat kojeg je Kovač promovirao u prvu momčad Bayerna?

Tko je 17-godišnji Hrvat kojeg je Kovač promovirao u prvu momčad Bayerna?
Foto: Bayern München (Twitter)

SUDEĆI prema pripremnom ciklusu, Bayern München spreman je za predstojeću sezonu. U generalki pred početak prvenstva kombiniranim je sastavom u sklopu prijateljskog ogleda pobijedio HSV 4:1.

Bayernov novopečeni šef struke Niko Kovač nastavio je s trendom promoviranja darovitih i mladih Hrvata. Nakon promaknuća Josipa Stanišića, predstavio je i Ivana Mihaljevića.

S tek napunjenih 17 godina, Ivan Mihaljević na stoperskoj poziciji odigrao je 59 minuta. Rutinski je izvršio svoje obveze, dominirao je u zračnim duelima i djelovao je dovoljno zrelo. Dovoljno da opravda povjerenje Nike Kovača.

Ivan Mihaljević, rođen 7. srpnja 2001. u Njemačkoj, prema preporukama je ljetos pristigao u Bayern München. Potpisao je trogodišnji ugovor. Do isteka juniorskog staža nastupat će za klupsku U-19 selekciju.

Posljednjih godina nastupao je za mlađe dobne kategorije SpVgg Unterhachinga. Krasi ga izrazita visina (190 cm), kao i polivalentnost. Osim na stoperskoj i bekovskoj poziciji, iskoristiv je i na poziciji defenzivnog veznjaka.

Hrvatski nogometni savez pravovremeno je intervenirao pa je Ivan Mihaljević primio pozivnicu nacionalne selekcije U-19. Prema dostupnim informacijama, aktualni izbornik Robert Jarni planira ga koristiti u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo do 19 godina u Armeniji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara