MMA

Tko je Cro Copov nasljednik? Iz Viteza je krenuo sa 150 eura, a sada je zvijezda

Tko je Cro Copov nasljednik? Iz Viteza je krenuo sa 150 eura, a sada je zvijezda
Foto: Instagram

PRED najboljih hrvatskim MMA borcem Robertom Soldićem još je jedan izazov u karijeri. U poljskom Sopotu ga čeka Krystian Kaszubowski u KSW organizaciji, najjačoj u Europi. Borba je na rasporedu sutra oko 21 sat (RTL).
 

Tko je Roberto Soldić?

Soldić je rodom iz Viteza, grada u BiH, ima 24 godine, a s MMA-om se ozbiljno počeo baviti s 20 godina kada je iz BiH stigao u Njemačku.

“Roberto je ovdje došao s dvije borbe i 150 eura u džepu. Nije imao niti osiguran smještaj za prespavati. Tako je prve mjesece spavao u našoj staroj dvorani. Njegova priča je nevjerojatna”, rekao je Ivan Dijaković, njegov trener i menadžer za Bild.

Hrvatski borac je ogromna zvijezda u Poljskoj. Poljaci ga obožavaju, kada se bori protiv njihovih predstavnika, što će biti slučaj i sutra, većina njih navija za Soldića kojem svi predviđaju veliku karijeru, a jednog dana bi mogao doći i na vrh velikog UFC-a.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prepared to defend , ready to repeat #ksw49🔥

Objavu dijeli Roberto ‚RoboCop’ Soldic (@soldicmma)

Soldić je u dosadašnjim intervjuima oduševio skromnošću i mirnoćom, no kad uđe u ring, onda pokaže o kakvom se borcu radi. Veliki je talent i pravi nasljednik legendarnog Mirka Filipovića. Dovoljno je upisati njegovo ime na YouTubeu i vidjeti kakva je on zapravo "zvijer" od borca.
 

Nadimak mu je Robo Cop i Vitez iz Viteza

Soldić više voli prvi nadimak Robo Cop koji je nastao gledajući borbe Cro Copa. Roberto je više puta istaknuo da mu je Filipović uzor u karijeri i da bi jednog dana htio biti kao on, a trenutno je na pravom putu. Sutra brani titulu protiv neporaženog Poljaka koji do sada ima svih sedam pobjeda. 

MMA je u Poljskoj najpopularniji sport, popularniji čak i od nogometa u kojem Poljska ima vrlo dobru reprezentaciju, a da je Soldić Poljak, vjerojatno bi bio veća zvijezda i od Lewandowskog.

Sutra se u Poljskoj bori i drugi hrvatski predstavnik, Antun Račić, protiv Pawela Polityloa, a ako pobijedi, mogao bi se boriti za titulu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara