Tko je Ivan Klasnić, "hrvatski Raul"?

Tko je Ivan Klasnić, "hrvatski Raul"?

HRVATSKI IZBORNIK Otto Barić već dugo najavljuje mladog napadača Ivana Klasnića, nogometaša njemačkog Werdera. Tko je zapravo stasiti nogometaš kojeg u klubu zovu Raul, a Hrvati ga proglašavaju novim Bokšićem?

Ivan Klasnić rođen je 1980. godine u njemačkom Hamburgu, gdje su njegovi roditelji došli prije 30 godina iz Hrvatske.

Nogomet je počeo igrati u njemačkom drugoligašu St Pauliju, s kojim je 2001. godine ušao u najjaču njemačku ligu. Iste godine kupio ga je njemački bundesligaš Werder iz Bremena, koji se od ranije zanimao za njega.

Iako je Klasnićev posao namještati prilike za Ailtona, talentirani nogometaš je ove sezone u 10 utakmica zabio 6 golova, 6 golova je pripremio, a još četiri zabio je u njemačkom Kupu. Za sebe kaže kako nije "najbrži, ali je dosta brz". "Voli igrati i razmisliti što će s loptom, a ne da samo trči i udari ju pa što bude", izjavio je Klasnić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klubu ga zovu Raul, zato što iz polušanse stvori šansu, a kada je igrao za mladu hrvatsku reprezentaciju za njega su govorili da je novi Alen Bokšić.

Ivan Klasnić mogao je igrati i za njemačku reprezentaciju, zvali su ga, ali nije htio, "imam samo hrvatsku putovnicu", rekao je dodajući kako bi volio debitirati za hrvatsku reprezentaciju 18. veljače kada je na rasporedu prijateljski susret s Njemačkom.

Navodno je Barić već "snimao" Ivana Klasnića, no pitanje je hoće li ovo "otkriće" biti uspješno kao i "otkriće" Dade Prše. Nadamo se da hoće.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara