Tko je najjači čovjek u Hrvatskoj?

Tko je najjači čovjek u Hrvatskoj?

Tekst: Index

DISCIPLINA obaranja ruke, u Hrvatskoj najpoznatija kao način odmjeravanja fizičke snage dvoje ljudi, datira s početka 20. stoljeća kada su se ribari u stankama između potezanja mreža zabavljali odmjeravanjem snage, pa sve do danas kada je armwrestling jedna od službenih disciplina odmjeravanja snage te se pobjednik nacionalnog prvenstva smatra najjačim čovjekom države.

U svijetu disciplina obaranja ruke postoji dugi niz godina te trenutno Svjetski armwrestling savez ima više od 50 nacionalnih saveza, među kojima je i Američki savez za obaranje ruke kojem pripada i najpoznatiji svjetski borac John Brzenk.

Nacionalni savezi organiziraju natjecanja čiji pobjednici svake godine predstavljaju svoju zemlju na svjetskom i kontinentalnom prvenstvu (www.eaf-armwrestling.com) te nizu međunarodnih turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski savez za obaranje ruke osnovan je u Zagrebu 2009. godine te je 6. rujna iste godine na svjetskom kongresu u Italiji pristupio i postao punopravni član Europskog i Svjetskog armwrestling saveza.

HSOR 14. ožujka 2010. organizira prvi turnir u Zagrebu, u Rock clubu Praćka, te 11. travnja ove godine Kup Hrvatske u zagrebačkom centru Core Gym, na čijem će finalu suditi licencirani bugarski suci te će se preko tih turnira kvalificirati i mjesta za reprezentaciju koja će sudjelovati na 20. europskom prvenstvu u Moskvi koje se održava od 2. do 5. lipnja 2010. godine u Areni Mytiszczi kapaciteta 9.000 ljudi.

Na nacionalnom prvenstvu natjecat će se i nekolicina javnih osoba poznatih po svojim dosadašnjim sportskim rezultatima.

 Online prijave mogu se ispuniti na službenom webu www.obaranje-ruke.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara