Tko je uopće Anthony Šerić, reprezentativac koji je Barića nazvao seljakom

ANTHONY ŠERIĆ, nogometaš koji je još od Svjetskog prvenstva 1998. godine "maskota" hrvatske nogometne reprezentacije želi se ispričati izborniku Bariću zbog prošlotjednih izjava koje je izrekao na njegov račun.

Naime, ljutit što nije dobio priliku Šerić je u Slobodnoj Dalmaciji rekao kako je Barić "seljak kojem su se tresle gaće u razgovoru s engleskim izbornikom Erriksonom". "Barić je veliki stručnjak kada u 15 minuta može procijeniti moj učinak. Vidi se to i po tome što je radio samo u Austriji, a nikada nije otišao dalje od nje.", prenijela je Slobodna Dalmacija 4. rujna izjavu sada bivšeg hrvatskog reprezentativca.

Za današnje Sportske novosti Šerić je izjavio kako nije želio da tako ispadne, ali bio je jako ljut  i nije se mogao suzdržati. Namjerava se ispričati izborniku, koji ga je otpisao za reprezentaciju dok ju on vodi. Šerić je izjavio kako ga je revoltiralo što ga je izbornik popljuvao a već pet godina je standardan u klubovima u kojima je igrao: Brescii, Veroni i sada Parmi.

No, u reprezentaciji na Šerićevom mjestu su kapetan Boris Živković, Miki Rapaić i Marko Babić.

Kada je 1998. godine Ćiro nepoznatog Šerića pozvao u reprezentaciju svi su se pitali tko je taj nogometaš. Vjerojatno se neki sjećaju da je Ćiro u jednu utakmicu uveo Šerića a na klupi ostavio Prosinečkog zbog svađe. Pretpostavljalo se da je jedan od razloga pozivanja lakša prodaja mladog igrača koji je tada igrao u Hajduku. Drugi i bitniji razlog je taj što je Šerića željela i reprezentacija Australije. I Šeriću bi možda bilo bolje da je zaigrao za australsku reprezentaciju.

Od tada pa do danas Šerić je u reprezentaciji, ali nikad ne igra, čak niti ne dobije priliku. Pa zašto ga onda uporno svi izbornici zovu?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara