Tokić vođa izleta u Hong Kong

Tokić vođa izleta u Hong Kong

OKUPLJANJE reprezentacije uoči puta za Hong Kong proteklo je u lošijem raspoloženju nego što je to obično slučaj. Izbornik Kranjčar obraćanje je započeo zahvalom medijima koji prate reprezentaciju bez obzira na sastav. Time je sve rekao.

Na treningu se ozlijedio Neven Vukman, pa je Cico pozvao Slavena Linića kao alternativu. Linić, igrač riječkog prvoligaša na put će krenuti bez obzira na Vukmana, jer još uvijek se ne zna hoće li Varteksovac biti spreman istrčati na teren.

"Još uvijek ništa ne znamo, tek da se ne radi o lakšoj ozljedi, te da je u pitanju koljeno. Naš konzilij pregledat će ga tek sad i odlučiti kako i što dalje." - kazao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

"Bitno mi je da se svi igrači vrate u formi, trenirat  ćemo svaki dan uz dvije utakmice i sutrašnji trening na Ravnicama, nakon  kojeg direktno putujemo za Hong Kong. Žao mi je što su se neki ozlijedili i ne mogu s nama, žao mi je jer su mogli pokazati svoj potencijal. Bilo bi to dobro za njihovu budućnost i budućnost naše reprezentacije." - ironično je dodao izbornik.
 
Sastav za prvu utakmicu već je u glavi, pa bi na teren trebali izaći Didulica, Ješe, Tokić, Neretljak, Bošnjak, Leko, Balatinac ili Šafarić, Benko, Kranjčar, Vugrinec, Da Silva. Kapetansku vrpcu, donekle očekivano, ponijet će Mario Tokić, iako, pitanje kapatana nije stvar kojom se izbornik previše zamarao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam ja i pametnija posla. Više sam brinuo tko će mi novi otkazati nego koga ću staviti za kapetana. Nisam ga birao po broju nastupa, već po profesionalnosti i karakteru." - kaže Cico.

Reprezentacija će u Hong Kongu nastupiti u istoj formaciji kao i tijekom kvalifikacija, a koliko će Kranjčar igrača mijenjati tijekom utakmica, (ima pravo na šest), kako tvrdi, ovisit će o rezultatu.
Izbornik je dodao kako će naši u Hong Kongu pozorno pratiti ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo 27. siječnja, te da će i dalje navijati da izvučemo Grčku za nositelja.

"Istina, rekao sam kako bih volio izvući Grčku, Linhenštajn, Andoru, Sloveniju... No, nemoguće je da u skupini izbjegnete barem tri jaka i kvalitetna protivnika. Plus onog četvrtog, koji je prikriven, a može sve poremetiti... Četvrti je najopasniji." - kazao je naš izbornik.

"Izborniče, varate se. Najteži je onaj peti i šesti, barem što se hrvatske reprezentacije tiče..." -dodao je Srebrić.

D.R.
Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara