Tomislav Butina - ključni čovjek hrvatske obrane

SPORTSKI portal SportingLife.com posvetio je novi članak jednom hrvatskom reprezentativcu. Ovoga puta je to Tomislav Butina, za kojeg pišu kako je jedan od najzaslužnijih za hrvatski plasman na SP jer je u kvalifikacijama primio svega pet golova.

Sporting Life ovih dana objavljuje profile naših
reprezentativaca, pa ih prenosimo jer nam je, a nadamo se i vama, zanimljivo pogledati kako naše reprezentativce vide strani mediji.

Karijera golmana belgijskog prvaka Club Bruggea u posljednje četiri godine ima uzlaznu formu. Dugo godina je Butina živio u sjeni Dražena Ladića u Dinamo prije nego je osigurao poziciju u prvoj momčadi, da bi kasnije zaigrao i za reprezentaciju, piše Sporting Life.

U ljeto 2003. godine Butina je prešao u Brugge, no tada je doveden kao zamjena za vratara Danya Verlindena, igrača koji je bio klupska ikona belgijskog kluba, tako da je i tamo morao pričekati svoj trenutak.

Za reprezentativni debi Butina je morao čekati do rujna 2001. godine kada je zaigrao protiv San Marina, no i u reprezentaciji je bio drugi golman, iza Stipe Pletikose, javlja Sporting Life.

Danas je Butina napokon dočekao da bude prvi vratar Hrvatske - započeo je osam kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine, dok je Pletikosa počeo svega dvije utakmice u prvoj jedanaestorici.

SportingLife.com posebno naglašava kako je Tomo na putu ka Njemačkoj primio svega pet golova i kako je ključna karika hrvatske obrane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara