HNL

Statičari zatvorili jug za derbi. Torcida na zapadu među Dinamovim navijačima

Statičari zatvorili jug za derbi. Torcida na zapadu među Dinamovim navijačima
Foto: Pixsell

DINAMO i Hajduk u nedjelju u 21:05 na Maksimiru igraju veliki derbi 34. kola HNL-a.

Dinamo je danas na svojim službenim stranicama objavio da su građevinski stručnjaci naknadnim pregledom stadiona nakon potresa zaključili da zapadna i sjeverna tribina nisu pretrpjele konstruktivna oštećenja koja bi ugrozila sigurnost korisnika te se mogu bez ograničenja koristiti za smještaj navijača na sportskim događajima.

"U odnosu na tribinu istok utvrđena su određena oštećenja na samoj konstrukciji tribine te ista do provođenja sanacije neće biti korištena za sportske priredbe", stoji u priopćenju.

Na derbijima na Maksimiru Torcida je uvijek bila smještena na južnoj tribini, ali ona je zatvorena iz sigurnosnih razloga.

"Na južnoj tribini nije došlo do vidljivih oštećenja uzrokovanih potresom, no postoji potreba za dodatnim statičkim izračunima te s obzirom na navedeno tribina privremeno ne može biti korištena za gledateljstvo", priopćio je Dinamo.

Torcida na zapadu

Kapacitet stadiona zatvaranjem južne i istočne tribine iznosi 20.920 gledatelja, a s obzirom na odluku Nacionalnog stožera u vezi epidemije koronavirusa, kapacitet je smanjen za dvije trećine te iznosi 5970 gledatelja.

Od te brojke 300 će biti navijača Hajduka koji će zbog situacije s južnom tribinom biti smješteni u odvojenom sektoru donje zapadne tribine.

Na zapadu dolje bit će ukupno 1656 navijača od čega 300 gostujućih, na zapadu gore 967, na sjeveru dolje 1633 i na sjeveru gore 1488.

Vlasnici godišnjih ulaznica za Dinamove utakmice bit će smješteni po sljedećem rasporedu:

- Godišnje ulaznice za zapad dolje - jednokratne ulaznice za zapad dolje do popune kapaciteta nakon čega će vlasnici godišnjih za tribinu zapad dolje moći preuzeti ulaznicu za tribinu sjever gore

- Godišnje ulaznice za istok - jednokratne ulaznice za zapad gore (nakon popune kapaciteta – sjever gore)

- Godišnje ulaznice za sjever dolje - jednokratne ulaznice za sjever dolje

Vlasnici godišnjih ulaznica besplatne ulaznice (pozivnice) za derbi mogu preuzeti online na adresi www.ulaznice.hr/gnkdinamo od četvrtka u 10 sati, a od petka pa sve do početka drugog poluvremena utakmice na Ticket pointu te online do početka utakmice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara