Torcida i BBB: Nogomet je za navijače, a ne za "guzonje"

NAVIJAČE hrvatske nogometne reprezentacije koji su zbog "transparentne" podjele 450 ulaznica (od ukupno 5.800 koje je Hrvatska dobila) za najatraktivniju utakmicu sezone, Engleska - Hrvatska na Wembleyju, odlučili odustati od svih daljnjih gostovanja reprezentacije u potpunosti podržava i Torcida.

Hrvatski nogometni savez odlučio je kako će samo osam posto od ukupnog broja ulaznica biti dostupno navijačima, dok će ostatak pripasti, kako ih autori pisma upućenog HNS-u opisuju - "guzonjama". Pismo desetak vjernih navijača koji su Hrvatsku pratili na svim gostovanjima i ostavljali grla na stadionima raznih europskih nogometnih zabiti, a na Wembley ne mogu zbog "onih koji su stalno uz reprezentaciju", kako u HNS-u opisuju sponzore kojima su podijeljene ulaznice, naišlo je i na podršku navijačkih skupina.

"Pročitali smo na Indexu to pismo i u potpunosti podržavamo onoga tko ga je napisao. Bit će tužno ako će Hrvatsku pratiti samo sponzori. Gdje su svi ti sponzori kad se ide u Andoru!?"- rekao nam je glavni tajnik Torcide Stipe Lekić o pismu upućenom HNS-u, a koje potpisuju navijači iz Slavonije i Njemačke.

Neka se odgovorni jave i objasne ovakvu nepravdu

"Tužno je da ulaznice prije dobije neka firma nego navijači koji su reprezentaciju pratili na svim gostovanjima, poput Estonije ili Andore. Jedna firma dobije i po 400-500 ulaznica, a navijačka grupa poput Torcide samo 40."- nastavio je Lekić, dodavši kako ne vjeruje da su i ostale navijačke skupine poput Bad blue boysa prošle puno bolje.

Nehotice (osim ako se radi o nekom Markovićevom i Srebrićevom masterplanu koji još nismo uspjeli prozrijeti), HNS je svojim transparentnim i poštenim sustavom podjele ulaznica uspio navijačima dati nešto oko čega će se vjerojatno svi složiti. Ovakav tretman navijača, uvjeren je Lekić, neće podržati nijedna navijačka skupina.

"Ovo je slučaj u kojem bi sve grupe trebale naći zajednički jezik i dogovoriti se što poduzeti. Mi, Purgeri, Armada... I ne znam tko je za ovo odgovoran, ali volio bih da se javi. Ako nas ne žele, neka to kažu! Pa neće ti sponzori navijat za Hrvatsku."- diplomatski i bez prozivanja zaključuje Lekić, iako je vrlo vjerojatno svima jasno tko je odgovoran.

BBB: Mi ih pratimo u Izrael i Andoru, a za fensi gostovanja karte daju sponzorima

S Lekićem se slaže i predsjednik Udruge navijača NK Dinamo Ivan Šagud, koji kaže kako navijači već dogovaraju što poduzeti: "Koliki god rivalitet postojao između navijačkih skupina, međusobnim kontaktima smo se dogovorili da ćemo zajednički reagirati na ovu nepravdu".

"Kada sam čuo da ćemo dobiti 5800 karata, mislio sam da će sve ići u ždrijeb. Ali 450, takav sitniš, to je smiješno. Udruga je tražila samo 80 karata, nismo tražili 500 ili 200, već samo za one koji su stalno pratili reprezentaciju na gostovanja. Dobili smo ih 30."- ogorčeno priča Šagud.

"Shvatio bih da je stadion od nekih 5000 ljudi, pa da Hrvatska 500 ulaznica. Ali ovo je zaista puno karata i nije u redu da se navijačima daje ovakav sitniš. Bilo nas je u Andori i Izraelu, a kad su ovakva recimo fensi gostovanja, onda se svi grebu za karte."- rekao je predsjednik Udruge.

Uskoro zajednička reakcija

Kroz nekoliko dana Bad blue boysi, Torcida i ostale navijačke skupine zajednički će reagirati, najavio je Šagud u razgovoru za Index a kakva će reakcija biti, lako je pretpostaviti. "Nismo mi anđeli, ali kada se radi o ovako važnim stvarima, možemo se dogovoriti i složiti."- dodaje.

"Nogomet se igra zbog navijača, a ne zbog sponzora i biznismena. Karte treba podijeliti ljudima koji za nogomet žive i kojima je to sve na svijetu, a ne onima koji žele zaraditi na nagradnim igrama."- poručio je za kraj vodećim ljudima HNS-a.

M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara