VIDEO , FOTO Festival uvreda na Maksimiru, BBB žestoko prema Mamiću, Torcida protiv Dinamove zabrane

VIDEO, FOTO Festival uvreda na Maksimiru, BBB žestoko prema Mamiću, Torcida protiv Dinamove zabrane

Foto: Index

DERBI Dinama i Hajduka završio je pobjedom gostiju 0:1. Na stadionu je bilo 13.124 gledatelja. BBB i Torcida bili su u daleko boljoj formi od igrača na terenu. Uraganski su navijali za njihove klubove, ali i vrijeđali jedni druge, te vodstvo Dinama.

Prvih 18 minuta utakmice čula se samo pjesma Torcide, dok su BBB šutjeli. Tako su prosvjedovali zbog odluke Mamićevog kluba da maloljetnici ne smiju na navijačke tribine bez pratnje ili ovjerene dozvole skrbnika.

Dinamovi navijači krenuli su s navijanjem po isteku prosvjeda, pjevajući "Doći će i taj dan, odjebat će narkoman, bit će to opet rođendan tvoj, bit ćeš opet Dinamo", a skandirali su i "Vratite nam Dinamo". Čulo se i "Zdravko Mamić srpsko kopile".

Nakon toga BBB su prešli na "zagonetniju" poruku Mamiću:

 
S druge strane stadiona, Torcida je digla transparent na kojem je pisalo izravno, brutalno i vulgarno: "I vama bagro četnička nama s lijeva mrtvu majku jebu maloljetnici s juga". Poruka je upućena upravi Dinama, a odnosi se na spomenuto novo pravilo Mamićevog kluba da na tribine ne smiju maloljetnici bez pratnje ili pismene dozvole. Nakon vodstva Hajduka 0:1 Torcida je dvije minute skandirala: "Mrzim Dinamo, srpsko ime to". U 58. minuti vidjeli smo i bakljadu na jugu, odakle se čulo i "Gazi Purgere."

No i BBB nisu ostali dužni, ubrzo su uzvratili: "Ubij Tovara".


 

Ovako je izgledao ulazak navijača oba kluba na Maksimir uoči derbija:

Pola sata prije utakmice Boysi i Torcida su već napunili dio tribina.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Navijači iz svih krajeva Hrvatske stižu na prvi derbi u novoj godini, dolazak su u velikom broju najavili i Bad Blue Boysi i Torcida.Brojni navijači Hajduka krenuli su jutros prema Zagrebu, a kako piše Dalmatinski portal, policija na putu prema Zagrebu zaustavlja vozila radi pretresa navijača.

Pojačane mjere sigurnosti očekuju se na ulazima u grad i na putu do maksimirskog stadiona.

 

BBB: Svi na Sjever!

Uoči utakmice Boysi su, nezadovoljni nastavkom represije iz Dinama, poručili da je vrijeme da s riječi prijeđu na djela. U Dinamu su, naime, uoči proljetnog dijela sezone donijeli odluku da navijači mlađi od 18 godina ne mogu kupiti ulaznicu za navijačku tribinu bez dopuštenja roditelja ili pravnog zastupnika. Boysi tvrde da se radi o novom udaru na njihove najmlađe članove.

> ODLUKA DINAMA NALJUTILA BBB "Nismo puno naučili iz prošlosti ako naša reakcija ostane samo na riječima" 

BBB su se oglasili i dva dana prije derbija na službenoj stranici.

"Nedjeljni derbi prva je domaća utakmica ove godine nakon dva mjeseca zimske pauze. Nažalost, i najmanje našom krivnjom, draž i posebne emocije koje su derbiji nosili proteklih godina bili su drugačiji od onoga što bi derbi trebao predstavljati. Više smo se nekako bavili sami sobom i nekim drugim stvarima nego događanjima na terenu, a to je uvijek najteže za navijačku tribinu i na nju ostavlja i najveće posljedice.

Neki novi potezi klupske Uprave se “trude” da tako i ostane jer sve što se događa oko kluba i odluke koje su uperene protiv nas nemoguće je ignorirati.

Možda je u neku ruku ovaj derbi za nas i prekretnica jer dolazi u vrijeme kada smo ponovno pritisnuti uza zid i kada imamo priliku opet stati zajedno na tih 90 minuta jednog nedjeljnog popodneva i biti uz naš klub kao i mnogo puta prije. SVI NA SJEVER!"

 
 

 
 

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara