Tornado: Boce su bacali neodgovorni pojedinci, ali nisu gađali igrače nego zaštitare

Tornado: Boce su bacali neodgovorni pojedinci, ali nisu gađali igrače nego zaštitare

Tekst: J.C.
Foto: Branislav Grgurović / Cropix

KAMENJE i boce letjele su nakon gostovanja kod Širokog prema autobusu zadarskih košarkaša, malo je nedostajalo da trener Zmago Sagadin dobije kamen u glavu, a vozač autobusa kasnije je pričao kako je sreća što nitko nije sjedio za zadnjim sjedalima jer bi inače sigurno bilo ozlijeđenih. Skupina navijača Zadra koja je s njima doputovala u Široki Brijeg nije dobro primila poraz od 13 razlike.

Bijes stoga odlučili ispucati na košarkašima i stožeru, a intervenirala je i policija koja se huliganima suprotstavila palicama i sprejevima. Tornado isprva, dok je situacija još bila "vruća", nije želio davati komentare, ali danas je navijačka skupina KK Zadra izdala priopćenje za javnost u kojem navode kako je za sve kriva "skupina ne odgovornih pojedinaca" i kako oni kao navijačka grupa "najoštrije osuđuju neodgovorno ponašanje i upućuju javnu ispriku zbog nepotrebnih događaja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nezadovoljni igrom i pristupom igrača Zadra na spomenutoj utakmici, pripadnici Tornada su nakon utakmice pričekali igrače kod klupskog autobusa te im isključivo verbalno izrazili svoje nezadovoljstvo viđenim. Za vrijeme razgovora između igrača i navijača dolaze domaći redari da osiguraju nesmetan ulazak igračima u autobus", stoji u Tornadovom priopćenju u kojem navijači Zadra priznaju da je zatim došlo do "kratkog sukoba s redarima u kojem je nekoliko neodgovornih pojedinaca bacilo boce prema pripadnicima osiguranja".

No, Tornado tvrdi kako nije bio cilj gađati klupski autobus, iako je iz kluba jučer stigla poruka da je upravo autobus bio meta navijačkog divljanja. "Pošto se cijeli spomenut događaj odvijao na samo 2 metra od klupskog autobusa, došlo je do oštećenja istog", tvrde iz Tornada te ističu kako će se već na sljedećoj utakmici vidjeti da se nije radilo o fizičkom napadu na igrače, već da oni imaju punu podršku navijača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara