Toti i Tonino u središtu EU protiv "Mandžo Cigane"

Toti i Tonino u središtu EU protiv "Mandžo Cigane"

Foto: Index

O INCIDENTU između Marija Mandžukića i Danielea De Rossija razgovaralo se i u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Na Konferenciji "Zajedno protiv rasizma" održanoj u Europskom parlamentu prisustvovali su i predstavnici Svjetske organizacije Roma i Nogometne akademije nacionalnih manjina RH Toti Dedić i Elmir Mehmedović. Prisustvovalo je više od 150 delegata iz cijele Europe, a među njima i dvojac iz Hrvatske koji se sastao i s hrvatskim europarlamentarcima. Toti Dedić, poznat kao veliki saveznik Zdravka Mamića i Davora Šukera (ranije Vlatka Markovića) sastao se i s Toninom Piculom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Između ostaloga, komentirali smo u Europskom parlamentu i De Rossijev rasistički ispad prema hrvatskom nogometašu Mariju Mandžukiću i osudili ga. Svi smo povrijeđeni i šokirani takvom reakcijom jednog talijanskog reprezentativca i protiv takvog ponašanja se svi moramo boriti", rekao je nakon konferencije Dedić, a prenosi stranica nogometnog saveza

Podsjetimo, javnost i mediji osudili su ispad talijanskog reprezentativca koji je Mandžukiću vikao "ušuti, prljavi cigane" tijekom derbija Rome i Juventusa prošlog vikenda. De Rossi se kasnije ispričao.

U EU parlamentu se raspravljalo o borbi protiv rasizma, homofobije i diskriminacije, a među govornicima su se našli i prvi potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans, predsjedatelj Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove Claude Moraes, predsjednica Europske mreže za borbu protiv rasizma Sarah Isal te brojni drugi predstavnici civilnog društva.
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara