NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U LONDONU Paraolimpijac poginuo na treningu, u glavu ga pogodio metalni stup

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U LONDONU Paraolimpijac poginuo na treningu, u glavu ga pogodio metalni stup

Foto: Getty Images / Guliver image

PARAOLIMPIJSKI atletičar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdullah Hayayei (36) poginuo je za vrijeme treninga u Londonu, dva dana prije otvaranja Svjetskog atletskog prvenstva za osobe s invaliditetom, na kojem će nastupiti 13 hrvatskih atletičara.

Hayayei je stradao na treningu Newham Leisure centru u istočnom Londonu.

Londonska policija za sada nije otkrila detalje nesreće, ali nagađa se kako je Hayayei stradao kada ga je u glavu pogodio metalni stup koji je bio na bacalištu.

Medicinsko osoblje mu je na licu mjesta pokušalo pomoći, ali bez uspjeha. 

"U ovoj fazi istrage još je rano za otkrivanje detalja nesreće. Međutim, smatramo da je čovjek pogođen u glavu metalnim stupom," poručili su iz londonske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hayayei je u Londonu trebao nastupiti u kategoriji F34 u bacanju kugle, diska i koplja. Na prošlogodišnjim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio je šesto mjesto u bacanju koplja.

Njegova smrt šokirala je sve u paraolimpijskom pokretu. Predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC), Sir Philip Craven, izrazio je sućut članovima Abdullahove obitelji, prijateljima i kolegama iz reprezentacije.

"Svi smo šokirani i pogođeni ovom tragedijom. Ovo je tragičan i porazan događaj. Naše misli i molitve su uz Abdullahovu obitelj, kolege i prijatelje," kazao je predsjednik IPC-a.

Šokirani su i u Hrvatskom paraolimpijskom odboru (HPO). Naša reprezentacija u London putuje u srijedu, a na SP-u će nas predstavljati ukupno 13 atletičara.

"Sve nas je pogodila ova vijest. Još uvijek ne znamo detalje nesreće, no organizatori su nas obavijestili da je Newham Leisure centar, gdje smo trebali trenirati, za sada zatvoren. Hayayei je nastupao u kategoriji F34, u kojoj mi nemamo predstavnika," kazao je glavni tajnik Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i vođa puta u London Goran Žeželj.

Svjetsko atletsko prvenstvo za osobe s invaliditetom održat će se u Londonu, na Olimpijskom stadionu, od 14. do 23. srpnja, a nastupit će više od 1300 sportaša iz 92 zemlje svijeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara