lige petice

"Trebao sam poslušati Fergusona, a Simeone mi je dokazao da je užasan čovjek"

"Trebao sam poslušati Fergusona, a Simeone mi je dokazao da je užasan čovjek"
Foto: Guliver Image/Getty Images

GARY NEVILLE je od 1992. do 2011. za Manchester United odigrao točno 400 utakmica. U dresu Uniteda je osvojio sve što se osvojiti moglo: osam domaćih titula i dvije Lige prvaka. Za Englesku je nastupio 85 puta.

Nakon što je završio igračku karijeru, Neville je godinama radio kao TV analitičar te stručni komentator i bio je pomoćni trener engleske reprezentacije.

No, to mu nije bilo dovoljno i 2015. prihvatio je ponudu s Mestalle da sjedne na klupu Valencije. Pokazalo se da je to bio pravi promašaj. Nakon otkaza u Valenciji više nije nikad nikoga trenirao i vratio se nogometnoj analitici.

Jedan od najboljih bekova u povijesti engleskog nogometa za Sky Sports je pričao o neslavnoj epizodi u Valenciji koju je vodio samo 28 puta prije nego što je dobio otkaz. Neville je priznao da je trebao poslušati savjete mudrog Sir Alexa Fergusona, koji mu je bio učitelj svih tih godina na Old Traffordu.

"Odmah sam vidio da su neki igrači nezadovoljni. Sjećam se da sam razgovarao s Alexom Fergusonom i da mi je on rekao: 'Takvih se odmah riješi, sine. Zaštiti sebe. U svlačionici moraš imati samo ljude koji te slijede'', kazao je Neville pa je dodao:

"Ali, nisam slušao. Pokušao sam razgovarati s igračima, utjecati na to da promijene svoje mišljenje, ali sve je ostalo isto. Zanemario sam Fergusonove riječi i pogriješio."

Neville se iz vremena provedenog u Primeri najviše sjeća dva trenera.

"Prvi je Ernesto Valverde, tada je vodio Athletic Bilbao. Sjećam se da je protiv nas tijekom utakmica tri puta mijenjao formaciju i uvijek je bio korak ispred mene. Osjećao sam se kao da sam marioneta. Zapamtio sam i Simeonea. Tijekom svih 90 minuta protiv Atletica izgledalo je kao da me mrcvari. Na kraju susreta sam došao do njega i pružio mu ruku, a on je bez riječi samo prošao pokraj mene. To je nepoštivanje. I prije toga sam mislio da je užasan čovjek, a tada sam se dodatno uvjerio u to", rekao je Neville.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara