Apel iz Newcastlea: Poslušajte nas trenere, sve će se srušiti kao kula od karata

Apel iz Newcastlea: Poslušajte nas trenere, sve će se srušiti kao kula od karata
Foto: Epa

TRENER Newcastlea Steve Bruce pozvao je u nedjelju da se Premiership nastavi krajem lipnja kako bi se osiguralo igračima dovoljno vremena da se vrate u optimalnu formu.

"Većina trenera dijeli istu zabrinutost. Potrebno nam je najmanje šest tjedana. Ne vidim kako bismo mogli početi igrati utakmice prije kraja lipnja", izjavio je Bruce za Sunday Telegraph.

Britanska je vlada najavila nastavak prvenstva bez gledatelja od 1. lipnja i vodstvo Premiershipa traži rješenje kako između početka lipnja i kraja srpnja odigrati 92 utakmice, koliko ih je ostalo do kraja prvenstva prekinutog zbog pandemije koronavirusa i završiti ga.

Engleski klubovi u ponedjeljak imaju sastanak kako bi usvojili sanitarni protokol koji će omogućiti nastavak treninga od utorka uz poštivanje svih zdravstvenih mjera fizičkog distanciranja u jednoj od najteže pogođenih zemalja u Europi u kojoj je od koronavirusa preminulo gotovo 35.000 ljudi.

Newcastle nije igrao od 7. ožujka i Bruce, bivši igrač Manchester Uniteda, upozorava na rizik od ozljeda kojima će biti izloženi igrači ako počnu prebrzo igrati na visokoj razini.

"Treba se podsjetiti da su imali osam tjedana pauze i to je vjerojatno najdulja pauza koju su u svojoj karijeri imali neki od igrača. Ako napravimo predsezonu, imali bismo šest tjedana i vjerojatno šest prijateljskih utakmica kako bi igrači bili spremni za prvu utakmicu prvenstva. Potrebna nam je dovoljna priprema da igrači budu u formi, a ako toga ne bude, srušit će se kao kula od karata", istaknuo je.

Trener Svraka kaže da je rizik od zaraze manji u nogometu s obzirom na stroge mjere koje su donesene kako bi se zaštitili nogometaši.

"S mjerama koje su na snazi vjerojatno je veći rizik prilikom odlaska u trgovinu ili na benzinsku pumpu. I imamo sreće, možemo se testirati svaka tri dana", ironično je zaključio Bruce.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara