TRENER O NESPORAZUMU S HRVATSKIM NORDIJCEM "Pitam se kome ovakve laži mogu biti od koristi?"

TRENER O NESPORAZUMU S HRVATSKIM NORDIJCEM "Pitam se kome ovakve laži mogu biti od koristi?"

Foto: Hina

"DOŠLO je do krive interpretacije mojih rečenica od strane glavnog trenera skijaškog trčanja i klasičnog nesporazuma, a sve je dosad jako napuhano od strane medija", poručio je hrvatski skijaš-trkač Krešimir Crnković koji će ipak nastupiti na subotnjoj utrci na 50 kilometara na ZOI-u u Pjongčangu.
 
U medijima se pojavila informacija da se izbornik hrvatske nordijske reprezentacije Zoran Skender vratio u Hrvatsku te da je sa sobom ponio i servisnu garnituru pa je Krešimir Crnković onemogućen pripremiti skije za predstojeću trku. Crnković tvrdi da je došlo do nesporazuma te da ipak namjerava nastupiti na maratonskoj utrci i to s posuđenim skijama za klasični stil i novim serviserom. 
 
Povodom ovog nespretnog i bizarnog slučaja oglasio se i prozvani Skender, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.
 
''Vezano uz navode koji su tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana izašli na portalima smatram potrebnim iznijeti stvarno stanje situacije. Naime, tereti me se da sam sa sobom sa ZOI u Pjongčangu „odnio svu opremu potrebnu za servisiranje, odnosno pripremu skija za utrku“, čime je „Crnković ostao 'gol i bos', bez osnovnih uvjeta“ i kako se kasnije navodi to je ujedno i razlog Crnkovićevog odustajanja od utrke na 50 km klasičnom tehnikom koja se treba održati u subotu 24. veljače (navodi citirani iz članka objavljenog u „24 sata“).
 
Dolaskom na Zimske olimpijske igre svima je bio dostupan sav potreban servis za pripremu skija. Obzirom da je team lider osoba koja donosi odluke vezane uz team i sva tekuća događanja, problematiku i informiranje, već idući dan po dolasku na ZOI postavljam upit Loreni Malec (našem team lideru) kada ćemo održati sastanak ekipe da se dogovore sve radnje vezane uz treninge i nastupe sportaša. Konkretan odgovor nije dobiven i do zatraženog sastanka nije došlo. Na samom Olimpijskom stadionu bile su predviđene dvije kabine za smještaj trkača skijaškog trčanja i na moj prijedlog da jednu kabinu koristimo za pripremu skija, a drugu skijaša također od strane team lidera dobivam odgovor da će se oni smjestiti u drugoj kabini u kojoj su se kasnije pripremali svi natjecatelji. Drugi je objekt tako bio namijenjen za pripremu skija i svi smo ga koristili po potrebi. Neposredno pred prva natjecanja s moje je strane ponuđeno da kao trener nordijske reprezentacije pripremim svim natjecateljima skije za natjecanja. No, direktor reprezentacije, Zlatko Malec, već je prethodno osigurao da se skije za nastupe Vedrane Malec i Krešimira Crnkovića pripremaju od strane Slovenskog ski tima, što mi je potvrdio i pomoćni trener Slo tima. Poštivao sam takvu odluku u cilju postizanja što boljih rezultata na ZOI.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Četiri dana prije planiranog team sprinta djevojaka, Vedrane i Gabrijele, ponovno postavljam upit team lideru hoće li djevojke nastupiti obzirom da je bilo poznato da je Vedrana Malec imala zdravstvenih problema. Odgovoreno je da se to još ne zna. Kada sam direktno pokušao kontaktirati Vedranu Malec nije bila dostupna. Konačni odgovor dobio sam u ponedjeljak (dva dana nakon prvotnog upita) kada mi je rečeno da se Vedrana još nije oporavila od bolesti te da ne može nastupati na utrci. Obzirom da je otkazan team sprint djevojaka, u dogovorima s vođom misije HOO-a, a prema utvrđenom planu još prije samog odlaska na ZOI donijeta je odluka o povratku takmičara koji su završili s nastupom i mene samog (obiteljska situacija). Tri dana trajale su pripreme za povratak i u tom periodu ponovno sam pitao team lidera da li im je što potrebno od servisa. Dobio sam odgovor da nije potrebno. Obzirom da sam odgovoran za servisni materijal i znajući da su Crnković i Malec i do tada koristili usluge servisa Slo nordijske reprezentacije te zbog dobivenog odgovora da im navedeno nije potrebno, nisam smatrao da činim pogrešku što na put krećem s tim materijalom.
 
Prvo iznenađenje nastupilo je kada je Vedrana Malec u izravnom prijenosu natjecanja team sprinta na HRT-u kao sukomentator izjavila da razlog odustajanja od team sprinta zapravo leži u sljedećem (citiram): „Zbog manjka komunikacije unutar naše reprezentacije, odnosno s glavnim trenerom, sa svojim trenerom sam odlučila da je za mene bolje ne riskirati ovo.“, dok je nama prezentirano da je ona bolesna, što je potvrđeno u razgovoru i od strane njezinog slovenskog trenera koji navodi da je ona pod antibioticima (nedjelja, 3 dana prije utrke). Sljedeće iznenađenje dočekalo me na samom povratku u Hrvatsku u vidu prozivanja po novinama i portalima „Hrvatski skijaški timovi“ te „24 sata“ gdje se lažno tvrdilo i gdje su se predstavljale iskrivljene činjenice da sam otišao kako bi onemogućio Crnkovićev nastup. Zbog toga još jednom napominjem da je plan povratka bio dogovoren i odobren od stane direktora reprezentacije, šefa misije HOO-a u Pjongčangu i da to nikako nije bila moja ishitrena odluka. Također, objava je bila plasirana točno u vrijeme putovanja u Hrvatsku te do sada nisam imao priliku izreći stvarne činjenice. I tijekom boravka na ZOI, nakon nastupa Krešimira Crnkovića, u nekoliko sam navrata pohvalio njegove rezultate i zaista mislim da je izniman sportaš kojem želim puno uspjeha i nadalje. Samim time nikako mi nije bila namjera planiranim odlaskom onemogućiti njegov nastup na natjecanju na 50 km. Duboko sam uvjeren i sada, kao što sam bio i tada dok sam bio na ZOI, da Krešimir ima dobru podršku u Pjongčangu i da ne postoje razlozi za njegovo odustajanje od nastupa.
 
Žao mi je što se pomno isceniranim lažima, koje su prije svega bile upućene da naštete meni, naštetilo i mnogim drugima, a stvorila se i ružna slika o cijelom skijaškom trčanju. Pitam se kome ovakve laži mogu biti od koristi? 
 
S poštovanjem, Zoran Skender''
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara