SKIJANJE

Tri hrvatska skijaša završila među najboljih 20 na prvom slalomu sezone

Tri hrvatska skijaša završila među najboljih 20 na prvom slalomu sezone
Foto: EPA

TRI HRVATSKA skijaša osvojili su bodove u prvom slalomu sezone Svjetskoga kupa u finskom Leviju. Sva trojica završila su među najboljih 20.

Elias Kolega bio je deseti nakon prve vožnje, ali najbolji plasman od Hrvata naposljetku je ostvario Istok Rodeš koji je završio na 14. mjestu s 1.17 sekundi zaostatka za pobjednikom Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom.

Filip Zubčić jedva se ugurao u drugu vožnju kao 29., ali nju je odvozio odlično i završio samo šest stotinki iza Rodeša na 16. mjestu. Kolegu je sporiji središnji dio druge vožnje stajao boljeg plasmana pa je na kraju završio 19. sa sekundom i 35 stotinki zaostatka za pobjednikom.

Matej Vidović prvu je vožnju završio na 37. mjestu, a Samuel Kolega nije stigao do drugog prolaznog vremena. 

Kristoffersen je u prvoj vožnji bio četvrti, ali u drugoj ga nitko od vodeće trojke nije uspio skinuti. Drugo mjesto pripalo je Francuzu Clementu Noelu s devet stotinki zaostatka, a treći je bio Švicarac Daniel Yule (+0,18).

Kaon prvog vikenda u Europi, Svjetski kup tradicionalno se seli u Sjevernu Ameriku. Iduće subote i nedjelje su na rasporedu spust i superveleslalom u kanadskom Lake Louiseu, a sljedeća utrka u tehničkim disciplinama bit će veleslalom u američkom Beaver Creeku 8. prosinca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara