HNL

Tribine u Hrvatskoj su prazne i bez virusa. Štetu će imati Hajduk i Zadar

Tribine u Hrvatskoj su prazne i bez virusa. Štetu će imati Hajduk i Zadar
Foto: PIXSELL

HRVATSKI nogometni savez danas je donio odluku da neće prekidati HNL zbog koronavirusa, no lako je moguće da će se utakmice HNL-a igrati pred praznim tribinama.

U Italiji je odgođena Serie A i ostala sportska događanja. Utakmice Lige prvaka igrat će se pred praznim tribinama. To naravno klubovima donosi veliki gubitak od ulaznica. Primjerice, utakmica Juventusa i Intera u nedjelju se igrala pred praznim stadionom, a torinski velikan izgubio je puno prihoda od ulaznica koje se kreću u prosjeku od 100 do 150 eura za Serie A, a za Ligu prvaka cijena ide i preko 300 eura. Takva je situacija i kod drugih europskih velikana koji su pogođeni zabranom gledateljima, poput Barcelone i Dortmunda koji redovito pune svoje stadione.

Situacija u Hrvatskoj?

Ako dođe do toga da se utakmice HNL-a igraju pred praznim tribinama, najviše će biti pogođen Hajduk koji u prosjeku na Poljudu gleda 13 tisuća navijača, što je najviše u HNL-u. Bijeli imaju kaznu od dvije utakmice igranja pred praznim tribinama zbog bakljade Torcide pa im je praktički svejedno, no ako se HNL nastavi igrati bez gledatelja, onda bi mogao nastati problem. Hajduk nakon Intera i Varaždina na Poljudu do kraja prvenstva igra protiv Slaven Belupa, Osijeka i Rijeke.

Dinamo u prosjeku na Maksimiru dođe vidjeti samo 3953 navijača pa tako Modri neće osjetiti "gubitak" u blagajni. Rijeku na Rujevici gleda 4732 navijača i sigurno će osjetiti gubitak jer ima relativno dobru popunjenost  gledajući  kapacitet stadiona, a Osijek prati 3413 navijača. 

Jedini klub uz Hajduk i Rijeku koji se može pohvaliti dobrim posjetom u Hrvatskoj je KK Zadar koji je na Višnjiku prije dva tjedna protiv Cibona gledalo čak devet tisuća navijača, a i ostale utakmice su dobro popraćene kod zadarske publike. No kako je ABA liga gotova što se tiče domaćih utakmica, Zadranima su preostale utakmice u hrvatskom prvenstvu, no HKS još nije objavio svoju odluku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara