TROJE KENIJACA NA 18. PLITVIČKOM MARATONU

Pripreme za ovogodišnji 18. Plitvički maraton, koji će se u subotu 7. lipnja, pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja, održati u jedinstvenom ambijentu Nacionalnog parka Plitvička jezera, teku prema planu, a pored maratonaca iz većine zemalja Europe i Maroka svoje prijave poslalo je i troje maratonaca iz Kenije pa s pravom možemo očekivati i novi rekord staze, rekao je direktor Plitvičkom maratona Ivan Teklić.

Naime, Kenijac Julius Randich je u svojoj prijavi naveo da je maratonsku stazu od 42 kilometra i 195 metara istrčao za 2 sata, 12 minuta i 30 sekundi, a njegov sunarodnjak David K. Biwott za 2:12:35 što je za više od šest minuta bolje od rekorda staze (2:28.26).

"Naravno da svaka maratonska staza ima drugačije uvjete i svoje specifičnosti, ali rezultat ipak nešto govori i kada znamo da će se Kenijcima suprostaviti mnogi istaknuti europski maratonci među kojima i nekoliko dosadašnjih pobjednika naš optimizam u pogledu obaranja rekorda staze, kojeg drži prošlogodišnji pobjednik Talijan Emanuele Zanucchi s rezultatom 2:28,26, ima realnu podlogu" rekao je Teklić napominjući da se prijave za sve tri staze od 42, 16 i 7 kilometara primaju do 26. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posebnu pozornost privukao je i Obiteljski maraton, u kojem će očekuje nastup 20-ak obitelji koje će sa tri člana nastupiti na sve tri staze i time se uključiti u dobivanju vrijednih nagrada koje su pripremili Organizator te Coca-cola, Enervit, Reebok, Tornado, Franck, Croatia osiguranje, te Općina Plitvička jezera.

Posebno valja istaći novčanu nagradu u iznosu od 5.000 eura za koju kandidiraju svi trkači koji istrče 42.195 metara u vremenskom limitu od 5.30 sati, a dobit će je izvlačenjem iz bubnja najsretniji maratonac.

(Hina) pp/ad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara